Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

9 probléma, melyet helytelen alvási szokások okoznak

Szerző:
Szabó Anna
Életed 1/3-át alvással töltöd. A minőségi éjjeli alvás és az egészségügyi állapotod nagyban függ az alvás alatti testtartástól, és attól, mit teszel közvetlen elalvás előtt. Most a szakemberek tanácsait gyűjtöttük össze, amellyel megszüntetheted az alvás okozta egészségügyi problémáidat.

.

 

Egyéb kiváltó okok

Az alvászavart számos tényező okozhatja, fáradtság, kényelmetlen lábbeli, emésztőrendszeri vagy idegrendszeri gondok. Az orvos tudja meghatározni a kiváltó okot, és kezelni igazán. Ha túl sokszor ég a gyomrod, érdemes a baloldaladra feküdni. A baloldali alvási pozíció ugyanis megakadályozza, hogy a gyomor tartalma visszakerüljön a nyelőcsőbe, így megszűnik a gyomorégés.

Fáj a lábad éjjelente? Használj henger alakú párnát, vagy helyezd a lábadat az ágy támlájára, hogy megemelt pozícióban legyen alvás közben. A vénákban összegyűlt vér így lefelé áramlik, és kellemesebben fogod érezni magad. Esetleg dörzsöld vagy masszírozd a lábadat, mielőtt lefekszel, és ne igyál koffeintartalmú italt lefekvés előtt legalább 6 órával.

 

közérzet egészség alvás éjszaka
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL