KÖZÉRZET

9 jel, hogy dehidratált a szervezeted - Inkább ne próbáld ki, milyen az!

Meglepően sokan nem fogyasztanak elegendő folyadékot, sőt, az ajánlott mennyiségnek még csak a közelébe sem érnek. Márpedig az, hogy a szervezet nem jut elég vízhez, komoly egészségügyi gondokhoz vezet, például emésztési problémák, húgyúti fertőzések, szorongás és krónikus fáradtság.

Mivel víz alkotja a test 60 %-át, az izmok 75 %-át, az agynak pedig a 85 %-át, nagyon komolyan kell vennünk a dehidratáltság kérdését. A kiszáradás nagyon sok testrész funkcióját gátolhatja, ezért érezheted magad letargikusnak, betegnek és depressziósnak, ha nem fogyasztasz elegendő mennyiségű vizet. Azonban, ha tudod, mire kell figyelned, akkor elkerülheted a dehidratáció súlyos szövődményeit.

{KEPGALERIA}

2. Sötét sárga vagy barna vizelet, az is csak ritkán

Ez bizony a dehidratáltság komoly vészjelzése! Ha nem távoznak el a vizelettel a méreganyagok, akkor azok nem tudnak kimosódni a szervezetből, melynek következményeként egyre csak halmozódnak a szervezetben. A víz segít abban, hogy „átöblítsd” a testedet, nem beszélve arról, hogy a veséket is működésre ösztönzi. Ha naponta csak néhányszor látogatod meg a WC-t, akkor minden bizonnyal közel állsz a dehidratációhoz.

Nemcsak a vizelet mennyisége, hanem annak színe is valós képet ad arról, hogy mennyi vizet iszol naponta. A sötét sárga vagy barna színű vizelet komoly utalás arra nézve, hogy a kiszáradás küszöbén állsz, és azt jelzi, hogy a szervezet visszatartja a folyadékot a létfontosságú testi funkciók működése érdekében.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL