KÖZÉRZET

9 élelmiszer és gyógyszer, amit nem érdemes kombinálni - Jó, ha észben tartod!

Mindenki előtt köztudott, hogy az egyes gyógyszereket csak előírás szerint szabad szedni, és megfelelő étrendre van szükség a gyógyszeres kezelés alatt. Ám azt már kevesebben tudják, hogy bizonyos ételféléket nem igazán ajánlott néhány gyógyszer szedése alatt fogyasztani, ezért összeállítottunk egy listát 9 olyan élelmiszer és gyógyszerpárosításról, amit nem szabad együttesen kombinálni. 

Mindig fordulj a házi orvosodhoz a legártalmatlanabb gyógyszer szedése esetén is! Minden ember szervezete egyedi módon reagál ugyanis egyes gyógyszerek és élelmiszerek együttesére, ezért a lentieket vedd csupán iránymutatásnak!

{KEPGALERIA}

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

8. Fájdalomcsillapítók

(Gyulladások, izomfájdalmak és fejfájás megelőzésére és kezelésére felírt gyógyszerek)

  • Gyógyszerek tartalma: az ibuprofen.
  • Korlátozott: üdítőitalok.

Az ibuprofén (más néven Advil, Genpril, Proprinal) nem kombinálható az egyes üdítőitalokkal. A szén-dioxid és a savtartalom ugyanis növeli a gyógyszer felszívódását, és növeli a koncentrációját a vérben. Emiatt a dózis nem szabályozható, és felmerül a toxicitás kockázata, ami veszélyes a vesékre nézve.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL