KÖZÉRZET

9 élelmiszer és gyógyszer, amit nem érdemes kombinálni - Jó, ha észben tartod!

Mindenki előtt köztudott, hogy az egyes gyógyszereket csak előírás szerint szabad szedni, és megfelelő étrendre van szükség a gyógyszeres kezelés alatt. Ám azt már kevesebben tudják, hogy bizonyos ételféléket nem igazán ajánlott néhány gyógyszer szedése alatt fogyasztani, ezért összeállítottunk egy listát 9 olyan élelmiszer és gyógyszerpárosításról, amit nem szabad együttesen kombinálni. 

Mindig fordulj a házi orvosodhoz a legártalmatlanabb gyógyszer szedése esetén is! Minden ember szervezete egyedi módon reagál ugyanis egyes gyógyszerek és élelmiszerek együttesére, ezért a lentieket vedd csupán iránymutatásnak!

{KEPGALERIA}

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

3. Anti-aritmiás gyógyszerek

(Szívelégtelenség megelőzésére és kezelésére előírt gyógyszerek)

  • Gyógyszerek tartalma: digoxin.
  • Korlátozott: édesgyökér.

Az édesgyökér egy glicirrizinsav nevű összetevőt tartalmaz, ami kölcsönhatásba lép a digoxinnal, ezért szívverési rendellenességet, de akár szívleállást is okozhat. Ez az anyag jelen van a süteményekben, édességekben is, emellett a sör is tartalmazza. A rostban gazdag élelmiszerek csökkentik a gyógyszer hatékonyságát, ezért érdemes a gyógyszert étkezés előtt vagy után bevenni 2 órával. A gyógynövények közül a szenna vagy az orbáncfű pedig alacsonyabb digoxin hatást vált ki.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL