KÖZÉRZET

7 tipp a demencia megelőzésére - A mentális egészségről való gondoskodás minden életkorban fontos!

A demencia olyan állapot, amely súlyos agysérülések vagy neurodegeneratív betegségek esetén, például Alzheimer-kórban és Parkinson-kórban szenvedő betegeknél fordul elő. A WHO szerint az Alzheimer-kór a demenciában szenvedő betegek esetében 60-70%-ot teszi ki. Ez egy jó ok arra, hogy többet megtudj erről a betegségről és a vele kapcsolatos mítoszokról.

A demenciában szenvedő betegek száma növekszik, de ellentétben a közhiedelemmel, a demencia nem feltétlenül az öregedési folyamat normális része, és bizony különböző életkorú embereket érint. A legtöbb esetben a demencia visszafordíthatatlan, de lassítható, vagy akár meg is szüntethető a folyamat. Vannak lépések, amelyeket bármikor megtehetsz annak érdekében, hogy megakadályozd vagy késleltesd a kialakulását.

.

 

 

 

5. A gyulladás csökkentése

A krónikus gyulladás sok kárt okoz a szervezetben, és szívbetegségekhez, cukorbetegséghez és akár még rákhoz is vezethet. Ugyancsak hatalmas negatív hatást gyakorol az agyra. Bizonyos ételek segíthetnek csökkenteni a gyulladást. Ezek közé tartozik az omega-3 zsírsavak, probiotikumok, kurkuma, leveles zöldek, diófélék és magvak, olívaolaj, D-vitaminban gazdag ételek.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL