KÖZÉRZET

7 tipp a demencia megelőzésére - A mentális egészségről való gondoskodás minden életkorban fontos!

A demencia olyan állapot, amely súlyos agysérülések vagy neurodegeneratív betegségek esetén, például Alzheimer-kórban és Parkinson-kórban szenvedő betegeknél fordul elő. A WHO szerint az Alzheimer-kór a demenciában szenvedő betegek esetében 60-70%-ot teszi ki. Ez egy jó ok arra, hogy többet megtudj erről a betegségről és a vele kapcsolatos mítoszokról.

A demenciában szenvedő betegek száma növekszik, de ellentétben a közhiedelemmel, a demencia nem feltétlenül az öregedési folyamat normális része, és bizony különböző életkorú embereket érint. A legtöbb esetben a demencia visszafordíthatatlan, de lassítható, vagy akár meg is szüntethető a folyamat. Vannak lépések, amelyeket bármikor megtehetsz annak érdekében, hogy megakadályozd vagy késleltesd a kialakulását.

.

 

 

 

2. Omega-3 zsírsavak

Az omega-3 zsírsavak létfontosságúak a gyermekek kognitív fejlődésében és a kognitív funkciók működésében, majd később az életben. Győződj meg róla, hogy a gyermeked eleget kap az omega-3-ból. A kutatások azt mutatják, hogy az omega-3 zsírsavak javítják a demencia korai stádiumában fellépő tüneteket, és csökkenthetik a betegség kialakulásának kockázatát, ha a táplálék gazdag ebben a vegyületben. Az omega-3-ban gazdag élelmiszerek az olajos hal (makréla, tonhal, hering, lazac), a lenmagolaj, a chia mag, a dió, a szójabab és a spenót. Tabletták formájában is bevihető, táplálék kiegészítőként.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL