Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

7 tennivaló az ellen, ha állandóan fáradtnak érzed magad

Szerző:
Szabó Anna
A fáradtság olyasmi, mint az energia és a motiváció hiánya (mind fizikai, mind mentális). Eltér attól, amikor csupán álmos vagy, és aludni szeretnél egy nagyot. A fáradtság nagyon gyakori panasz, és fontos tudni, hogy nem betegség, hanem tünet. 

Minden ember érzi magát olykor fáradtnak, és ez érzés az életkor előrehaladtával növekszik. Főként a 35. életévtől az 50-es évek végéig érzi az ember leginkább azt, hogy „kiégett” és „túlterhelt”. Sok ember küzd ilyenkor fokozott fáradtsággal, ám a jó hír az, hogy van megoldás. Minden, amire szükséged van: megismerni az ezzel kapcsolatos teendőket, emellett némi akaraterő és egy csésze kávé. Íme, 7 tennivaló az ellen, ha állandóan fáradt vagy:

.

 

 

 

5. Egy kis Omega-3

Az Omega-3 halolaj nem csak a szívnek tesz jót, de növeli az éberséget és segít leküzdeni a fáradtságot. Megtalálhatók az olajos halakban (lapos hal, hering, makréla, lazac, szardínia, tonhal), de tartalmazza a dió és a lenmag is. A WHO (Egészségügyi Világszervezet) ajánlása szerint egy nap EPA és DHA bevitel 0,3-0,5 gramm, és az ALA bevitel 0,8-1,1 gramm. Emellett kiváló kiegészítő ételeket is találhatsz a piacon.

közérzet egészség fáradtság
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL