Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

7 tennivaló az ellen, ha állandóan fáradtnak érzed magad

Szerző:
Szabó Anna
A fáradtság olyasmi, mint az energia és a motiváció hiánya (mind fizikai, mind mentális). Eltér attól, amikor csupán álmos vagy, és aludni szeretnél egy nagyot. A fáradtság nagyon gyakori panasz, és fontos tudni, hogy nem betegség, hanem tünet. 

Minden ember érzi magát olykor fáradtnak, és ez érzés az életkor előrehaladtával növekszik. Főként a 35. életévtől az 50-es évek végéig érzi az ember leginkább azt, hogy „kiégett” és „túlterhelt”. Sok ember küzd ilyenkor fokozott fáradtsággal, ám a jó hír az, hogy van megoldás. Minden, amire szükséged van: megismerni az ezzel kapcsolatos teendőket, emellett némi akaraterő és egy csésze kávé. Íme, 7 tennivaló az ellen, ha állandóan fáradt vagy:

.

 

 

 

3. Hidratálás

A kiszáradás akkor áll fent, amikor a test több folyadékot veszít, mint amennyi bejut a szervezetbe. Az izzadás, a vizelés, de még a légzés is folyadékveszteséggel jár. Szellemileg és fizikailag is kimerülsz, ha nem jut elég folyadék a szervezetedbe. A kellő mennyiségű folyadékbevitel (ivóvíz) enyhíti a fáradtságérzetet, növeli a koncentrációt és az éberséget. Igyál meg kb. 7-9 pohár vizet naponta.

közérzet egészség fáradtság
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL