KÖZÉRZET

7 kérdés, amire mindig őszintén válaszolj, ha az orvos felteszi neked! - A gyógyulásod függ tőle!

Megesett már, hogy az orvos kérdezett tőled valamit, és te nem a legőszintébben feleltél? Gyakran vonakodva válaszolunk az orvos kérdéseire, melynek különböző okai lehetnek – a bizonytalanság, a félénkség, vagy éppen a diagnózistól való félelem. Pedig ő segíteni akar, de úgy elég nehéz segíteni, ha nem tárjuk elé a teljes valóságot. Íme, egy lista azokról a kérdésekről, melyekre mindig őszintén kell válaszolni.

.

 

 

 

4. Megfelelően követed az orvos utasításait?

A betegek nem mindig mondják el az orvosnak, ha nem követték rendesen az utasításokat. Legtöbbször csökkentik vagy növelik az előírt gyógyszeradagot, vagy nem vesznek be minden felírt gyógyszert, majd azt mondják, hogy a kezelés nem volt hatásos. A gyomor-bélrendszeri betegségek esetén például a betegnek szigorú étrendet kell követnie. ám nem mindenki áll készen arra, hogy változtasson a szokásos étrendjén, vagy korlátozza magát bizonyos élelmiszerekre.

Az is előfordul, hogy sokan egyszerűen elfelejtetik bevenni a tablettákat, vagy éppen kerülik a gyógyszerek szedését, mert kellemetlen ízük van, vagy nem szeretik a gyógyszereket. Ha ez veled is így van, soha ne hallgasd el az orvos elől, ugyanis ő azt feltételezheti, hogy a gyógyszer nem hatékony az esetedben, és megváltoztatja annak mennyiségét. Sőt, az is lehet, hogy teljesen megváltoztatja a kezelést, és más gyógyszereket javasol.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL