KÖZÉRZET

7 dolog, ami akkor zajlik a testedben, amikor alszol - Jó, ha tisztában vagy vele!

Akár jó napod volt, akár rossz, legyél bármennyi idős, a szervezetednek szüksége van egy bizonyos mennyiségű alvásra. Az ember egyszerűen nem tud létezni alvás nélkül. Alvás közben sok szempontból gyógyul a test, amikre nem is gondolnál. Minden éjjel, amikor alszol, a tested úgy működik, akár egy gép a háttérben, rögzít, megjavít és újratervez.

Egy új tanulmány szerint azonban a nőknek több alvásra van szükségük, mint a férfiaknak. A tanulmány szerint a nők esetében a nem megfelelő alvás szorosan összefügg a pszichológiai stresszel, emellett ellenségesebbek, idegesebbek és depresszióssá is válhatnak. Ezzel szemben a férfiaknál ezeket a dolgokat nem tapasztalták ilyen mértékben. A 210 embert vizsgáló tanulmány során kiderült, hogy azoknál a nőknél, akik nem aludtak eleget, nagyobb eséllyel lépett fel valamiféle egészségügyi komplikáció. Íme, 7 fontos dolog, ami az alatt zajlik a testedben, míg alszol:

{KEPGALERIA}

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb cikkekről, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

4. Az alvás szükséges a megfelelő szívműködéshez

A tudomány jóvoltából már arra is fény derült, hogyan függ össze az alvás és a szívműködés. Azok az emberek, akik rendszeresen kevesebbet alszanak, mint 7 óra, nagyobb az esetükben a szívinfarktus kialakulásának kockázata. Ezért meg kell próbálnod rendszeresen minimum 7 órát aludni, ha már 8-at esetleg nem is sikerül. Hiszen az alvás szabályozza a gyulladást, a stresszt és a vérkeringést. Aki nem alszik elegendő mennyiséget éjszaka, annál nagyobb kockázattal alakul ki szív- és érrendszeri megbetegedés, akár dohányzó, akár nem dohányzó emberről legyen szó, emellett az elhízás is gyakoribb. Az életkor sem számít, a kevés alvás mindenképpen nagyobb kockázattal okoz szívbetegségeket.

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL