KÖZÉRZET

7 alapvető vitamin, amit mindenképp be kell juttatnod a szervezetedbe, ha már elmúltál 40!

A vitaminok és a tápanyagok mindenféleképpen szükségesek ahhoz, hogy a szervezeted fel tudja venni a harcot az életkorral kapcsolatos betegségekkel szemben. A legjobb módja ennek az, ha megpróbálsz egy egészséges, kiegyensúlyozott étrendet kialakítani. Főleg azután válik mindez nagyon fontossá, ha már elmúltál 40, hiszen ekkor a tested elkezd átalakulni.

 

A tested valószínűleg ilyenkor már nem úgy működik, mint 20 éves korodban. Az izomtömeg csökken, könnyebben hízol el, elkezdődik a menopauza időszaka és megnő a krónikus betegségek kialakulásának kockázata. Emellett nagyobb eséllyel alakulhat ki rák, szívbetegségek és cukorbetegség. A megoldás az, ha bejuttatod a szervezetedbe a megfelelő vitaminokat és tápanyagokat, mindezt egy kiegyensúlyozott étrend kialakításával. Itt vannak a legfontosabb vitaminok, amiket mindenképpen be kell juttatni a szervezetedbe:

{KEPGALERIA}

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb cikkekről, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

 

 

5. Kálium

A kálium szerepet játszik a vérnyomás szintjének megtartásában, életkortól függetlenül. A menopauza után a magasabb káliumbevitel csökkentette az agyvérzés kockázatát.  Bár a magas érték, ami 3,1 g, még mindig alacsonyabb, mint az ajánlott napi adag, ami 4,7 g. Azonban már mindössze 2 g kálium bevitele is rengeteg előnnyel jár naponta.

A túl sok kálium azonban károsíthatja a gyomor működését és a béltraktust, illetve a szív működését és szívritmuszavart is okozhat. A kálium beviteléhez szükséges, hogy változatos egészséges étrendet alakíts ki, amiben megtalálható a banán édesburgonya, mángold, bab, lencse.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL