KÖZÉRZET

6 tipp a hormonegyensúly helyreállításához - Ne hanyagold el!

Gyakran érzed magad fáradtnak, nem alszol jól éjszakánként, és a szinte tökéletes edzésprogram ellenére egy dekát sem tudsz fogyni… Ismerős a helyzet? A tipikus tünetek: levertség, fáradság, álmatlanság, PMS, puffadás, pattanások. Ha te is küzdesz ezekkel a problémákkal, akkor minden esély meg van rá, hogy hormonzavar áll a háttérben.  

.


 

 

 

6. Belek egészségének fontossága

Csodákat tehetsz a hormonháztartásoddal, ha figyelsz a beleid egészségére. Tudtad, hogy a bélflóra baktériumai is szabályozzák a progeszteron, az ösztrogén és a tesztoszteron szintet? Az egészséges bélbaktériumok elnyomhatják a pajzsmirigy autoimmun antitesteket is. A bélflóra nagyon fontos szerepet játszik a hormonálisegyensúly fenntartásában, hisz a bélben a hormonok szabályzása és kiválasztása is zajlik. A mezítlábas séta, a kertészkedés, az étel megosztása és a kíméletes tisztítószerek és a tartósítószerek csökkentése segíthetnek abban, hogy megóvjuk a környezetünkben lévő egészséges baktériumokat. Lehetőleg kerüld el az antibiotikumokat, és az antibakteriális termékeket, inkább vigyél egy kis „piszkot” az életedbe.

Persze, ezen kívül sok mindent tehetsz még a hormonháztartásodért, de ez a 6 tipp is sokat segíthet. Ne feledd, bármikor változtathatsz, csak rajtad áll!  90 nap elteltével már élvezheted az eredményt!

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL