Általában gondolkodás nélkül kihajítjuk a dinnye héját, pedig a gyümölcsnek ez a része telis tele van C- és B6 vitaminnal, káliummal, cinkkel, likopinnal, mely erőteljes antioxidáns hatásának köszönhetően számos betegség ellen nyújt védelmet. Arról nem beszélve, hogy a görögdinnye tápértékének 95 %-a a héjában található. Próbáld beiktatni a napi étrendedbe, például saláták, levesek, pörköltek egyik alapanyagaként, de akár krumplival is elegyítheted, köretként. A világ minden táján használják befőttek, lekvárok ízesítésére. Lássuk, mi az a 6 dolog, ami miatt arra ösztönzünk, hogy soha ne dobd ki a dinnyehéjat:
OLVASS TOVÁBB!
Kilencen haltak meg tengeri teknős fogyasztása után
Zanzibárban újabb 78 ember került kórházba ételmérgezéssel. Köztudott, hogy a veszélyeztetett tengeri teknősök elfogyasztása életve...
KÖZÉRZETVigyázat! A testbeszéded megakadályozhatja, hogy jó benyomást kelts
A munkahelyi viselkedésünk tudat alatt sokat elárul rólunk másoknak. Íme, néhány jó tanács a szakértőktől!...
KÖZÉRZETÚj trend a vitaminfúzió
Megérkezett az intravénás egészségfokozó....
Mi az a szendvicspozíció?
Aki középvezetői pozícióban van, annak egyszerre több érdekeltséget is figyelembe kell vennie....
KÖZÉRZETA szezonális allergia
A kellemes tavaszi idő beköszöntével, egyre inkább szeretnénk kiszakadni a téli bezártságból és minél több időt a szabadban, friss ...
KÖZÉRZETBebizonyosodott: tényleg gyógyító hatása van az érintésnek
Az érintés enyhítheti a fájdalmat és a szorongást. Még a rövid érintések is javítják a mentális egészséget....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK