KÖZÉRZET

6 élelmiszer, amit reggel 10 előtt érdemes elkerülni, hogy a tested jó állapotban legyen

A tudomány és a reggeli gyakran ellentmondásosak. Egyrészt az élelmiszeripar a reggelit a nap legfontosabb étkezésévé tette, annak ellenére, hogy annak kihagyása valójában nincs rossz hatással a szervezetünkre. Másrészt a minőségi, kiadós reggeli javíthatja a hangulatot és megakadályozhatja a depressziót. A trükk abban rejlik, hogy tudjuk mit szabad és mit nem szabad enni reggelire. Ezt szem előtt tartva, megvizsgáltuk melyek azok az ételek, melyeket jobb elkerülni reggel 10 előtt.

Érdemes elkerülni ezt a 6 élelmiszer, amit reggel 10 előtt:

1. Vajas pirítós

A legtöbb ember véleményével ellentétben a reggelinek nem feltétlenül kell zsírmentes ételnek lennie. A trükk az, hogy meg kell találni a megfelelő fajta zsírt, amelyet reggel enni lehet. A vaj tartalmaz zsírt, amely elősegíti a vitaminok feldolgozását, de nagyon sok telített zsírsavat is, ami károsíthatja a szívet és a súlygyarapodáshoz vezethet.
Ehelyett kend meg a pirítósodat inkább mogyoróvajjal. Egy tanulmány kimutatta, hogy a mogyoró és a tiszta mogyoróvaj segíti a telítettség érzetét a nap folyamán, növeli a YY peptid termelését, ami az éhség szabályozásának hormonja.
 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL