A glutén két fehérjét foglal magában: gliadin és glutenin. Arra a kérdésre, hogy „A glutén rossz?” nincs feltétlenül tökéletes válasz orvosi szempontból. Akkor nem ajánlott semmiképpen, hogy ha valaki coelikaia (CD) vagy glutén intolerancia nevű betegségben szenved. Az ilyen személyeknek tartózkodnia kell teljes mértékben a gluténtól. A glutén intolerancia, vagy más szóval gluténérzékenység azt jelenti, hogy az emésztésben egészségkárosodás lép fel, ha glutént vagy búzát fogyasztasz. A vita hogy egészséges-e vagy sem, továbbra sem tisztázott teljesen. Különböző orvosi kiadványok az önmegtartóztatást javasolják glutén terén. Az alábbi 5 módszer segítségével képes leszel elhagyni a glutént, és egészségesebben fogsz tudni táplálkozni. Azok számára is hasznos ez, akiknek a szervezete egyébként tolerálja a glutént.
.l
OLVASS TOVÁBB!
A szezonális allergia
A kellemes tavaszi idő beköszöntével, egyre inkább szeretnénk kiszakadni a téli bezártságból és minél több időt a szabadban, friss ...
KÖZÉRZETBebizonyosodott: tényleg gyógyító hatása van az érintésnek
Az érintés enyhítheti a fájdalmat és a szorongást. Még a rövid érintések is javítják a mentális egészséget....
KÖZÉRZETÍgy működik az igazi finn szauna
Magyarországon rosszul csináljuk....
Maderoterápia vs. nyirokdrenázs: melyik módszer a leginkább megfelelő, testre szabott választás?
A wellness és a méregtelenítés világában két módszer emelkedik ki a számtalan lehetőség közül hatékonyságával az egészség és a...
KÖZÉRZETKilencen haltak meg tengeri teknős fogyasztása után
Zanzibárban újabb 78 ember került kórházba ételmérgezéssel. Köztudott, hogy a veszélyeztetett tengeri teknősök elfogyasztása életve...
KÖZÉRZETÚj trend a vitaminfúzió
Megérkezett az intravénás egészségfokozó....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK