KÖZÉRZET

5 módszer, amivel elkerülheted el a szorongást - Változtasd meg az agy működését ezzel kapcsolatban!

Noha a szorongás pontos oka egyelőre ismeretlen, létezik néhány elmélet arra vonatkozóan, hogy miért küzdenek egyesek ezzel a mentális állapottal. A környezeti tényezők, a genetika és a neurokémia megváltozása mind-mind a szorongás lehetséges "kiváltó okai" lehetnek. Fontos azonban különbséget tenni az adott állapotok között. 

"A félelem és a fóbiák olyan tartóssá válhatnak, hogy gyakorlatilag mindent uralni fognak, nem tudsz menekülni a szorongást kiváltó érzelmektől és gondolatoktól, és a szorongás az életed állandó részévé válik." – Dr. David Carbonell

Az idegesség – mint a stressz sok más formája – időnként előfordulva természetes. Az agy úgy fejlődött ki, hogy a fenyegetéseket észlelje és elkerülje – olyan mechanizmus ez, amely "harc vagy menekülés” válaszként ismert. A „megelőzés a legjobb gyógymód” az orvosi közösségben jól ismert axióma, és gyakorlatilag minden létező fizikai és mentális betegségre igaz. Aszorongással kapcsolatos problémák ebben a tekintetben nem különböznek egymástól. Íme, öt módszer, hogy elkerüld és megakadályozd az egészségtelen gondolatokat:

{KEPGALERIA}

4. Állítsd le a szorongást, mielőtt elhatalmasodna

A szorongás egy folyamat, bonyolult folyamat, de szisztematikus. Fontos megérteni ezt, mivel ez lehetővé teszi számodra, hogy távol tartsd magad a hatásától. Először is, értsd meg, hogy a szorongásos érzések tőled elkülönülnek. Nem vagy egyenlő a szorongásoddal. Másodszor, ismerd meg a szorongást kiváltó állapotot, és próbáld meg a lehető legjobban mérsékelni vagy megszüntetni. Harmadszor, amikor a szorongás teljesen felszínre kerül, nem legyél hajlandó részt venni ebben a játszmában, ami nem más, mint az elme játéka.

Számos módszer van arra, hogy megakadályozd a szorongást. Íme, néhány példa:

- Képzelj magad elé egy piros „STOP” jelet

- Meggyőző gondolatok, mint például „Jól vagyok"” vagy „A szorongás eltűnik”

- Csípd meg magad (ne túl durván)

- Találj valami számodra mulatságos dolgot

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL