KÖZÉRZET

5 módszer, amivel elkerülheted el a szorongást - Változtasd meg az agy működését ezzel kapcsolatban!

Noha a szorongás pontos oka egyelőre ismeretlen, létezik néhány elmélet arra vonatkozóan, hogy miért küzdenek egyesek ezzel a mentális állapottal. A környezeti tényezők, a genetika és a neurokémia megváltozása mind-mind a szorongás lehetséges "kiváltó okai" lehetnek. Fontos azonban különbséget tenni az adott állapotok között. 

"A félelem és a fóbiák olyan tartóssá válhatnak, hogy gyakorlatilag mindent uralni fognak, nem tudsz menekülni a szorongást kiváltó érzelmektől és gondolatoktól, és a szorongás az életed állandó részévé válik." – Dr. David Carbonell

Az idegesség – mint a stressz sok más formája – időnként előfordulva természetes. Az agy úgy fejlődött ki, hogy a fenyegetéseket észlelje és elkerülje – olyan mechanizmus ez, amely "harc vagy menekülés” válaszként ismert. A „megelőzés a legjobb gyógymód” az orvosi közösségben jól ismert axióma, és gyakorlatilag minden létező fizikai és mentális betegségre igaz. Aszorongással kapcsolatos problémák ebben a tekintetben nem különböznek egymástól. Íme, öt módszer, hogy elkerüld és megakadályozd az egészségtelen gondolatokat:

{KEPGALERIA}

2. Alakíts ki egy rutint

A szorongással küzdő emberek gyakran úgy érzik, hogy életük egyfajta irányítás alatt van. Valójában sokan, akik szorongással küzdenek, igyekeznek ellenőrizni életük minden aspektusát, és amikor a tervek nem az elvárt módon alakulnak, máris kialakul a szorongás.

Egy viszonylag egyszerű megoldás a probléma megoldására a rutin kialakítása. Hozz létre ütemtervet, gyakorolj önfegyelmet, és ne térj el a terveidtől. Fontos megérteni, hogy a rutin (vagy ütemterv) nem korlátozza az életedet. Tény, hogy a jól kialakított rutin gyakran további szabad időt szabadít fel, hogy élvezhesd az életet. Legyen ütemterved a munkához, a családhoz, a tevékenységeidhez és a hobbidhoz is. Így az alvás és az ébrenléti ciklus is szabályozható.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL