Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

5 fontos dolog, melyet eddig nem tudtál a menopauzával kapcsolatban! - Ideje tisztában lenni vele!

Szerző:
Szabó Anna
A menstruáció legalább egy éven át való kimaradása azt jelzi, hogy a nő átlép a reprodukciós időszakból egy nem reprodukciós fázisba az életben. Azt jelzi, hogy megkezdődött a menopauza. A legtöbb nő esetében ez az 51. életévben következik be. Az egyik fázisból a másikba való átlépés nem egyetlen éjszaka alatt történik meg, a folyamat fokozatos, és minden egyes nőnél más és más. 

Az első jelek már a menopauzát megelőző tíz évben is jelentkezhetnek akár, ám van néhány olyan dolog is, amelyekről senki nem beszél:


 

 

 

Akár évekig is tartó hőhullámok

Az egyik leggyakoribb tünete a menopauzának. Bár hirtelen jelenik meg, sajnos évekig eltart.  Más szóval ezek a vazomotoros tünetek, a perimenopauza idején kezdődnek, de egyes nőknél például az utolsó menstruáció elmaradásakor következnek be. Ez a folyamat hosszadalmas és nagyban kihat a hangulatodra, közérzetedre. Akár szívdobogáshoz, szorongáshoz, félelemérzethez vagy feszültséghez is vezethet. Előfordulhatnak alvás alatt is a hőhullámok, ami nyugtalan alvást, és ezáltal fáradt és rossz közérzetet okozhat.

Elkerülése vagy mérséklése végett kerüld a forró italokat, a fűszeres ételeket, a túl meleg környezetet, a stresszes helyzeteket, az alkoholt, a koffeint és egyes gyógyszereket. Továbbá, öltözködj megfelelően, és az éjjeli hőhullámok miatt készíts magad mellé váltóruhát.

 

közérzet egészség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL