KÖZÉRZET

5 fontos dolog, melyet eddig nem tudtál a menopauzával kapcsolatban! - Ideje tisztában lenni vele!

A menstruáció legalább egy éven át való kimaradása azt jelzi, hogy a nő átlép a reprodukciós időszakból egy nem reprodukciós fázisba az életben. Azt jelzi, hogy megkezdődött a menopauza. A legtöbb nő esetében ez az 51. életévben következik be. Az egyik fázisból a másikba való átlépés nem egyetlen éjszaka alatt történik meg, a folyamat fokozatos, és minden egyes nőnél más és más. 

Az első jelek már a menopauzát megelőző tíz évben is jelentkezhetnek akár, ám van néhány olyan dolog is, amelyekről senki nem beszél:


 

 

 

Gyakori hangulatingadozás

A menopauza hormonális változásai az agy kémiai folyamataira is hatnak, ezáltal kialakulhat akár depresszió is. A gyakori hangulatváltozások és a depresszió miatt legyengülhetsz. A depresszió azonban nem közvetlenül a menopauza után jelenik meg. Ugyanakkor a nők lényegesen nagyobb veszélynek vannak kitéve a perimenopauza idején.

Lélegezz mélyeket, meditálj, táplálkozz egészségesen, pihend ki magad megfelelően, emellett legyél sokat a szeretteiddel, ez nagymértékben segíthet leküzdeni a problémát.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL