KÖZÉRZET

5 fontos dolog, melyet eddig nem tudtál a menopauzával kapcsolatban! - Ideje tisztában lenni vele!

A menstruáció legalább egy éven át való kimaradása azt jelzi, hogy a nő átlép a reprodukciós időszakból egy nem reprodukciós fázisba az életben. Azt jelzi, hogy megkezdődött a menopauza. A legtöbb nő esetében ez az 51. életévben következik be. Az egyik fázisból a másikba való átlépés nem egyetlen éjszaka alatt történik meg, a folyamat fokozatos, és minden egyes nőnél más és más. 

Az első jelek már a menopauzát megelőző tíz évben is jelentkezhetnek akár, ám van néhány olyan dolog is, amelyekről senki nem beszél:


 

 

 

Alvászavar

A menopauza során jelentősen csökken az ösztrogén és a progeszteron szint, ami bizony alvászavarokat és hőhullámokat okozhat. Három fő típusa van a menopauzának, ami megzavarhatja az alvást: a klimaxos hangulati zavar és álmatlanságot okozó menopauzás változások, a második az, amikor növekszik egyes nőknél az alvási légzészavarok száma, a harmadik esetben pedig fibromyalgia alakulhat ki.

Ha elalvás előtt veszel egy 20-30 perces kellemes forró fürdőt, akkor segíthetsz leküzdeni a fránya hormonváltozás okozta alvásproblémákat. Az is fontos, hogy tartsd be az alvási és ébrenléti szakaszokat, legyen rendszeres a ciklusok váltakozása.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL