KÖZÉRZET

5 dolog, ami történik a testeddel, ha csökkented a húsfogyasztást

A mai húsfogyasztás jelentősen eltér attól a húsfogyasztástól, amit az őseid műveltek az őskorban. Az állatok szabadon voltak, füvet ettek és rovarokat, vagy bármit, ami számukra elérhető volt. Mára húsipari termékek lettek, és feldolgozásra várnak, füstölés, pácolás, stb. A húsokhoz nitrátokat adnak hozzá, tartósítószereket és különböző vegyi anyagokat. Soroljuk még?

 

Természetesen nem kell szégyellni magad azért, mert szereted a húst, hiszen ez természetes, ám az átlagos étrendet a nagyon magas zsírtartalmú húsfogyasztás jellemzi. Hiányoznak ezzel szemben a rostok és a túlzott cukorfogyasztás is jellemző. Emiatt a túlzott húsfogyasztás rendkívül egészségtelen, tehát érdemes ezen változtatni. Az emberek a húsfogyasztástól többféle ok miatt tartózkodhatnak, energetikai, táplálkozási vagy környezetvédelmi szempontokat is figyelembe véve. Az erősen feldolgozott hús fogyasztása, amiket gyakrabban fogyasztasz, nagyon káros hatással van a szervezetre. Mutatjuk, hogy miért érdemes egy kissé csökkenteni a húsfogyasztást:


 

 

3. Csökken a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázata

Egy 17 évig folyó vizsgálatban, amelyet azután közé tettek egy híres orvosi folyóiratban, a kutatók felfedeztek egy erős kapcsolatot a húsfogyasztás gyakorisága és a cukorbetegség kialakulásának kockázata között.

Íme, néhány észrevétel:

  • azok, akik hetente többször fogyasztottak húst, 29 százalékkal nagyobb valószínűséggel betegedtek meg cukorbetegségben, mint a nem húsevők
  • a feldolgozott húsokat fogyasztók 38 százalékkal nagyobb valószínűséggel lettek cukorbetegek

A cukorbetegség nagyarányú kialakulása a húsevők között azzal magyarázható, hogy állati zsírt, nitrátot, tartósítószereket vittek be a szervezetükbe, ami miatt gyulladás alakult ki, elhízás, illetve az inzulin funkció sem működött.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL