KÖZÉRZET

5 dolog, ami történik a testeddel, ha csökkented a húsfogyasztást

A mai húsfogyasztás jelentősen eltér attól a húsfogyasztástól, amit az őseid műveltek az őskorban. Az állatok szabadon voltak, füvet ettek és rovarokat, vagy bármit, ami számukra elérhető volt. Mára húsipari termékek lettek, és feldolgozásra várnak, füstölés, pácolás, stb. A húsokhoz nitrátokat adnak hozzá, tartósítószereket és különböző vegyi anyagokat. Soroljuk még?

 

Természetesen nem kell szégyellni magad azért, mert szereted a húst, hiszen ez természetes, ám az átlagos étrendet a nagyon magas zsírtartalmú húsfogyasztás jellemzi. Hiányoznak ezzel szemben a rostok és a túlzott cukorfogyasztás is jellemző. Emiatt a túlzott húsfogyasztás rendkívül egészségtelen, tehát érdemes ezen változtatni. Az emberek a húsfogyasztástól többféle ok miatt tartózkodhatnak, energetikai, táplálkozási vagy környezetvédelmi szempontokat is figyelembe véve. Az erősen feldolgozott hús fogyasztása, amiket gyakrabban fogyasztasz, nagyon káros hatással van a szervezetre. Mutatjuk, hogy miért érdemes egy kissé csökkenteni a húsfogyasztást:


 

 

2. Vannak hasznos baktériumok

Billió élő mikroorganizmusok van a belekben, amelyek közül rengeteg nélkülözhetetlen ahhoz, hogy egészséges maradhass. Néhány ilyen hasznos baktérium közé tartozik az, ami fenntartja a bélflórát, elősegíti az emésztést, erősíti az immunrendszert, így megőrizve az egészséges szövetet és megvéd a rák kialakulásától.
A növényi alapú élelmiszerek növelik a fent említett előnyöket, míg az alacsony rosttartalmú ételek megzavarják a mikroflórát, és ezeknek a mikroorganizmusoknak a csoportját. Az ilyen egészségjavító baktériumok különösen fontosak a bélrendszerben, hiszen ott rengeteg húsból származó, mérgező melléktermék marad. A feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt növekszik az agyvérzés és a szívroham kockázata, emellett emelkedik a vér koleszterin szintje.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL