Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

4 dolog, amit érdemes elkerülni, mert allergiát okoz

Szerző:
Szabó Anna
Valóban megnőtt azoknak az embereknek a száma, akik allergiában szenvednek, és ebben az az igazán ijesztő, hogy az orvosok nem minden esetben tudják megállapítani, hogy mi okozza pontosan az allergiát. emiatt folyamatosan nő az allergiás megbetegedések száma.

 

Hagyományosan allergiát leginkább az élelmiszerek, gyógyszerek és egyes növények válthatnak ki a legtöbb esetben. Sajnos azonban mivel az életkörülmények is megváltoztak, valamint a globális környezet is átalakult, úgy tűnik, hogy az allergia egyre inkább terjed. Íme, 5 allergiát okozó dolog, amit érdemes messziről elkerülni:

.

Rovarok

Amikor megharap vagy megcsíp valamilyen kártevő, a legtöbb esetben normális reakció lép fel, például duzzanat, viszketés a bőr felületén. Azonban egy kisebb, ám növekvő számú embercsoportnál a rovarcsípés vagy harapás akár halálos is lehet. Felmérések szerint a felnőttek 3 százaléka egy rovarcsípésbe akár bele is halhat.

A veszélyesebb rovarok közé tartoznak a méhek, a darazsak, és azok, amik sárga színben pompáznak, valamint a hangyák is kiválthatnak allergiás reakciókat, hiszen mérget fecskendeznek a bőr alá. A legtöbb ember esetében normális immunreakció érkezik, ezért nagy valószínűséggel nem is lesz belőle nagyobb probléma.

Ám fontos felismerni a rovarcsípés okozta allergia potenciális tüneteit: fájdalom, bőrpír, duzzanat az érintett területen és akár azon kívül is, kipirulás, csalánkiütés, viszketés, és anafilaxia (kevésbé gyakori állapot, amely károsítja a légzést, és akár az életedre is veszélyes lehet).

közérzet egészség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL