KÖZÉRZET

3 természetes tipp a könnyed alvásért

A pihentető alvás nélkülözhetetlen a szervezet számára, hiszen akkor kerül minden egyensúlyba, feldolgozzuk a nap eseményeit, megnyugszik minden szervrendszerünk, és a legfontosabb, hogy az idegrendszerünk újratöltődik. Sajnos manapság az igazán kiadós, mély alvásnak sokan híján vannak, mert túl sok a stressz az életükben.

Van, aki a aggodalmaktól nem alszik, stresszel, mások egyszerűen nehezen alszanak el, mert állandóan jár az agyuk, tervezik a jövőt, céljaikon elmélkednek. A rossz minőségű alvás viszont kellemetlen másnapot szülhet, alulteljesítést a munkában vagy a családi életünkben.

 

A melatonin egyszerre nyugtat és fiatalít

A melatonin egy hormon, amely természetesen megtalálható a szervezetben, este termeljük, ahogy sötétedik a környezet. Tehát az alvás-ébrenlét ciklust szabályozza.. Az étrend-kiegészítő formájában kapható melatonin megtámogatja a szervezetet az elalvásban, napi adagja 1-3 mg lefekvés előtt. Kellemesen lenyugtat, nincs hirtelen altató hatása, teljesen természetes. Ajánlják pl. időzóna váltáskor is, segít egy New York-Budapest útnál gyorsan asszimilálódni.

A melatoninnak ráadásul jó pár más pozitív hatást is tulajdonítanak a kutatók. Használják a dagantos megbetegedések kutatásában, javasolják menopauza idejére, szívbetegségek megelőzésére, immunerősítésre, sőt, gátolja a sejtek öregedési folyamatait, ezáltal egyesek a fiatalság zálogának is tartják.


A kenderből nyert olaj kiegyensúlyozhatja a pszichét


A svájci Cibdol brand egy különleges növényi olajat tartalmaz, melyet a kender növényből állítanak elő rendkívül precíz eljárási folyamattal. A végeredmény egy olyan növényi csepp, mely már a kétezres évek óta lázban tartja a kutatókat, ugyanis számos kiemelkedő és pozitív hatást hoztak vele összefüggésbe. Az egyik ilyen, hogy az idegrendszerre kedvezően hathat, ezáltal elősegítheti az alvást és a nyugodt nappalokat is.


A jól válogatott esti gyógytea csodákra képes


Egy filteres vagy saját magunk kevert gyógytea is kiváló elcsendesítő a nap végén. Válasszunk orbáncfüvet, citromfüvet, komlótobozt, macskagyökeret és levendulát, ha könnyed alvásra vágyunk!
 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL