KÖZÉRZET

3 ételféle, amit soha nem szabad újra melegíteni - Nem hinnéd, mennyire egészségtelen

Szinte minden háztartásban ott vannak azok a bizonyos maradékok, melyeket jó elővenni a hűtőből, bedobni a mikróba, és máris meg van a vacsora. Bizonyára veled is megesik ez, nem is egyszer, de vajon belegondolkoztál már, hogy ez mennyire biztonságos? Íme, néhány élelmiszer, amit soha nem szabad újra melegíteni.

Növényi olajok

A növényi olajban főzött, sütött ételek felmelegítése szintén nem tanácsos, ugyanis nagyban növelheted vele a szívinfarktus, az agyvérzés, de még a rákos megbetegedések kockázatát. A legújabb kutatások szerint a többszörösen telítetlen olajokban lévő linolsav toxikus vegyületeket szabadít fel az újramelegítés során, mely számos egészségügyi problémához vezet. Arról nem beszélve, hogy bizonyos olajféléknek rendkívül alacsony az égéspontja, így könnyen avasodnak. Ezért ajánlatos inkább hideg saláták ízesítésére használni őket, nem pedig sütésre, főzésre.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL