Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

10+1 jel, hogy a szervezetednek azonnal vízre lenne szüksége

Szerző:
Szabó Anna
Valószínűleg te is tudod, hogy az emberi szervezet nagy része vízből áll, és egy bizonyos mennyiségre mindennap szükségünk van, ha túl akarunk élni. Ha ugyanis a fogyasztás nem éri el a kellő mennyiséget, az dehidráltsághoz vezet, melynek különböző tünetei vannak. Mutatjuk a leggyakoribb okokat, amikor a tested vízért kiált!

 

Tudtad, hogy az izmok és a vese 73 százaléka, a véred 83 százaléka, a tüdőd 90 százaléka és az agyad 76 százaléka vízből áll? Azt is tudnod kell, hogy vizet veszítünk, mikor levegőt veszünk, mikor napi szinten ürítünk, vagy amikor izzadunk, így érthető, hogy szükséges a feltöltés. Szakértők szerint, a férfiaknak 3 liter, míg a nőknek 2.2 liter vízre van szükségük az optimális hidratáláshoz.  Íme tehát a 11 jel, hogy nem iszol elég vizet:


 

 

 

1. Sötét sárga vizelet

Nos, valószínűleg tudod, hogy ez az első jele annak, hogy nem iszol elég vizet, ugyanis a vizeletednek világossárga színűnek kellene lennie. Amikor valaki nem iszik elég vizet, a vese magasabb koncentrációjú elhalt vegyületeket is kiválaszt a vizeletben, beleértve az elhalt vérsejteket, méreganyagokat, fehérjét és más anyagokat a szervezetből, amely általában sötétebb színű vizeletet eredményez.

Azt is tudni kell azonban, hogy sötétebb színű vizeletet eredményezhet bizonyos gyógyszerek, a B-vitamin, a cékla, a szeder, a spárga, vagy bizonyos ételszínezékek fogyasztása is Ha ideiglenes változást észlelsz a vizeleted színén, először győződj meg róla, hogy fogyasztottál-e valamit, amely megváltoztathatta azt. Utána növeld a vízbevitelt, és vizsgáld meg, hogy a vizeleted világosabbá válik-e. Ha továbbra is sötét sárga marad, az komolyabb egészségügyi problémákra adhat okot, mint például a hepatitisz vagy az epekő.

 

közérzet egészség víz
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL