Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

10 fájdalomtípus, mely közvetlenül az érzelmekhez és a gondolatokhoz kapcsolódik

Szerző:
Szabó Anna
A pszichoszomatikus szó az elme (psziché) és a test (soma) szavakból tevődik össze. A pszichoszomatikus betegség tehát olyan betegség, amely magába foglalja a test és a lélek betegségeit is. Néhány fizikai betegségről kifejezetten úgy gondolják, hogy különösen súlyosbíthatják a mentális tényezők, például a stressz vagy a szorongás.

(Mielőtt továbbhaladnál, engedj meg egy gyors megjegyzést. Bármilyen komolyabb testi tünetet észlelsz, a megfelelő diagnosztizálás érdekében fordulj szakemberhez).

Ha úgy tartják, hogy minden betegség mentális eredetű, akkor nem logikus arra következtetni, hogy minden betegség egyben fizikai fájdalmat is okoz? Az igazság az, hogy a lelki állapot befolyásolja a fizikai állapotodat, és ez fordítva is ugyanúgy igaz.

A hagyományos orvoslás is elkezdett a pszichoszomatikus irány felé fordulni. A pszichoszomatikus orvoslás egyre inkább teret nyer a pszichiáterek körében is, egyfajta speciális tudományággá vált. Az ilyen speciális orvosnak minősülő doktorok alkotják a „legjobbak legjobbját”, 24 különböző orvosi szakterületről (neurológia, bőrgyógyászat, pszichiátria). Fontos ugyanis megismertetni ezeket a specialitásokat általánosan elismert orvosi és tudományos közösségekkel, hiszen létfontosságú minden közegészségügyi szempontból. A fájdalmat sokszor a mentális vagy érzelmi állapot okozza. Az orvostudomány már kimutatta, hogy a lelki és érzelmi területek aktiválnak bizonyos területeket az agyban, ami pedig fizikai fájdalommal jár. Ez a terület orvosi szaknyelven az elülső insula, és az elülső cinguláris réteg. Így most már bizonyítottan, létezik az agy és a test között fiziológiai kapcsolat.

Most pedig lássuk azt a 10 különböző fájdalmat, amelyek közvetlenül az érzelmekhez és a gondolatokhoz kapcsolódnak. Ha ezzel a tudással felszerelkezel, akkor már könnyebben fogsz megoldást találni a problémáidra, és ebben ez a cikk is a segítségedre lesz. Íme, 10 fájdalom, melyeket az érzelmek és gondolatok is okozhatnak:

{KEPGALERIA}

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

1. Hátfájás

Az izmok feszültsége vitathatatlanul a hát és a váll környékén jelentkezik. A csontkovácsok és más egészségügyi szakemberek már évek óta mondogatják, hogy igenis van összefüggés a hátfájás és a mentális állapot között. Így azonban a helyzet még rosszabb, ez ugyanis egy ördögi kör. Elkezdesz idegeskedni és aggódni a hátfájáson, amely kihat az izmokra; az izmok megfeszülnek, te pedig frusztrált leszel és dühös.

közérzet egészség fájdalom
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL