Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

10 ártalmatlannak tűnő higiénikus szokás, melyek titokban rombolják az egészségünket

Szerző:
Szabó Anna
Legtöbben biztosak vagyunk abban, hogy mindent megfelelően teszünk. Kézszárítót használunk, a mosatlant beáztatjuk, kávéval éljük túl a napokat, stb. Ám az igazság az, hogy a kézszárítók fertőzéseket terjesztenek, a nedves mosatlan veszélyesebb, mint a WC csésze, és egy tiszta bögre nem ment meg a kávéfőzőben lévő baktériumoktól. Íme, 10 káros hétköznapi szokás, mely tudományosan igazolt.

6. Ugyanazon a vágódeszkán szeleteled a húst és a zöldségeket

Egy mikrobiológus szerint egy vágódeszka 200-szor több baktériumot tartalmaz, mint egy toalett, ezért nem biztonságos salátát vágni rajta. Nyershús szeletelése után szalmonellával és campylobacterrel fertőződhet, amelyek a leggyakrabban okoznak ételmérgezést. Használj két különböző vágódeszkát a húsok és zöldségek szeletelésére, és válasz üveg deszkákat, fa helyett.

közérzet egészség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL