GYERMEK

Tanítsd meg a gyermekedet arra, hogyan őrizheti meg a személyes életterét

Sokak számára a személyes tér ijesztő és nagyrészt feltáratlan téma. Tiszteletben kell tartanunk egy személy belső láthatatlan kis világát? Milyen közel engedhet magához valakit a gyermek? Nehéz megválaszolni ezeket a kérdéseket, és megoldást találni rájuk, különösen akkor, ha gyerekkorunkban erről senki sem beszélt nyíltan velünk.

 

A személyes tér lenyűgöző dolog, ám amikor egy szülő ki akarja fejteni ennek fontosságát, gyakran nehézségekbe ütközik, mert nem tudja, hol is kezdje. Ez egy bonyolult téma, mert sokan nem tudják, hogyan is lehetne megközelíteni.

 

 

 

Idegenek


Nem ismerjük ezeket az embereket (még akkor sem, ha valaki azt állítja, hogy ismer minket). Nem minden idegen ártó szándékú, de mivel idegen, nehéz megmondani, hogy jó vagy éppen rossz szándékkal közeledik. Az első és legfontosabb, hogy a szülő megtanítsa a gyermekének, hogy ne bízzon meg idegenekben, ne álljon velük szóba, és ne mondjon semmit magáról, illetve a szeretteiről. A kicsinek fontos tudnia, hogy nem köteles válaszolni idegenek kérdéseire, illetve ne menjen el senkivel sehova, és főként ne üljön be idegen ember autójába. Nem fogadhat el édességet senkitől, nem szabad idegenekre hallgatni, még akkor sem, ha megkérik a gyermeket, hogy segítsen megkeresni az elkóborolt kutyájukat. Érdemes elmagyarázni a gyermeknek, hogy a felnőttek sosem kérnek maguknál fiatalabb és gyengébb személytől segítséget.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL