GYERMEK

Tanítsd meg a gyermekedet arra, hogyan őrizheti meg a személyes életterét

Sokak számára a személyes tér ijesztő és nagyrészt feltáratlan téma. Tiszteletben kell tartanunk egy személy belső láthatatlan kis világát? Milyen közel engedhet magához valakit a gyermek? Nehéz megválaszolni ezeket a kérdéseket, és megoldást találni rájuk, különösen akkor, ha gyerekkorunkban erről senki sem beszélt nyíltan velünk.

 

A személyes tér lenyűgöző dolog, ám amikor egy szülő ki akarja fejteni ennek fontosságát, gyakran nehézségekbe ütközik, mert nem tudja, hol is kezdje. Ez egy bonyolult téma, mert sokan nem tudják, hogyan is lehetne megközelíteni.

 

 

 

Szakmai segítők


Ide tartoznak a tanárok, és az óvodai alkalmazottak, de ide sorolhatók a rendőrök, a tűzoltók, a nővérek és az orvosok – ezek az emberek segítenek abban az esetben, ha baj van, de egyébként nem az életünk részei. A szülőknek meg kell bizonyosodniuk arról, hogy a gyermek tisztában van-e azzal, kihez kell fordulnia vészhelyzet esetén. Azt is fontos tudatni a kicsivel, hogy ezek az emberek speciális ruházatot kell, hogy viseljenek, és ha kell, igazolni is tudják magukat.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL