GYERMEK

6 hiba, amiknek elkövetését a legtöbb szülő megbánja

Minden szülő a lehető legboldogabb életet akarja a gyerekének. Sokan túlórákat, extra munkát is bevállalnak, hogy megvehessék neki az új játékokat, míg mások szigorral próbálják arra nevelni őket, hogy összeszedettek és célorientáltak legyenek, és van, aki szabadságot ad a gyerekének, hogy megtanuljon önállóan dönteni, illetve tanuljon a saját kárán. Minden családnak megvan a maga nevelési módszere, van azonban valami, ami mindannyiukban közös: szeretnék jóvá tenni a hibákat, amiket a múltban elkövettek.

Meg vagyunk róla győződve, hogy egy gyermek életének első évei egy varázslatos időszak, amit igenis élvezned kell, és közben nem felejtheted el, hogy olyan lehetőségeid vannak ilyenkor, amik talán soha többé nem lesznek. Összegyűjtöttük a legjelentősebbeket, amiknek elszalasztását már több ezer szülő bánja.

5. Nem játszottak vele elég kreatív játékot

Attól, hogy kreatív játékokat játszol vele, még nem lesz művész a gyerekből, viszont jelentősen fejleszti az intelligenciáját, a képzelőerejét és a szókincsét. Ezek mellett kettőtök kapcsolatát is sokkal szorosabbra fűzi, ami már önmagában egy nyomós érv amellett, hogy leülj vele, és együtt játsszatok.

Sok szülő érez megbánást amiatt, hogy nem fedezték fel a gyerekükben lakozó tehetséget, pedig néhány már igen fiatal korban megmutatkozik. Hagyd, hogy a gyerek számos dologban kipróbálja magát, és ha végül megtalálta azt, amihez ért, és amiben kedvét leli, támogasd benne.
 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL