GYERMEK

5 életbölcsesség, amelyet fontos megtanítani a gyermekednek az ünnepi időszakban

Gyorsan közelednek az ünnepek, és mindenki örömmel várja a karácsonyt ebben az időszakban. Ilyenkor te is több időt tölthetsz a családoddal és fel tudsz töltődni. A legtöbb gyermek számára két dolgot jelent ez az időszak: nem kell iskolába menni és ajándékokat kap. Annak érdekében, hogy többről is szóljon az ünnep, az alábbi életbölcsességeket érdemes átadnod a gyermekeidnek.

.

5. Ne csupán együtt vacsorázzatok, hanem készíts a gyermekkel együtt valamit az ünnepek alatt


Nem számít, hogyan ünneplitek ezt az időszakot, a legtöbb emberre, így valószínűleg rád is az a jellemző, hogy nagy vacsorákat rendeztek. Ha visszatekintesz a gyermekkorodra, akkor biztosan emlékszel arra, hogy mennyire jó volt közösen főzőcskézni és együtt készülni az ünnepi vacsorákra. Nem számít, hogy a gyermek csupán egyszerű formákat készít tésztából vagy hasonló könnyű részfeladatokat végez, a fontos az, hogy érezze, együtt alkottok, együtt vesztek részt az ünnepi előkészületekben. Sokkal jobb, mintha a gyermek csupán a már megterített asztalhoz ülne le.


Ösztönözd a gyermeket arra, hogy közösen teremtsétek meg az ünnepi hangulatot és hagyd, hogy segédkezzen az ételek elkészítésében. Ez a későbbiekben is visszaköszön majd, és felnőttkorában is sokkal inkább választja a házilag készített ételeket vagy készíti el ő maga, mint hogy gyorséttermekbe ülne be.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL