 Szabó Anna
         Szabó Anna
      .
Hozzávalók
• 6 egész, nagy tojás
• 1 rúd vanília kikapart magjai
• 12 dkg cukor
• 30 gramm liszt
• csipet só
• 5+2 dkg vaj
• 1 l tej
• 1 dl rum
• 20 dkg szilva
Elkészítés
A szilvát beáztatjuk a rumba, majd 1 óra múlva leszűrjük. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, a vaníliával, a liszttel, a sóval, majd hozzáadjuk a megolvasztott, de nem forró vajat és a tejet is. A tortarformát kikenjük vajjal, és az aljára rakjuk a beáztatott szilvát, majd a masszát (híg palacsintatésztát) ráöntjük. 210 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
OLVASS TOVÁBB!
 
   Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
 
   4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK