Egy 27 éves diáklánynak elvonóra kellett mennie - a sajtfüggősége miatt! A manhattani joghallgató annyira rákattant a sajtra, hogy elvonóra kellett mennie, hogy véget vessen a tejtermék iránti csillapíthatatlan étvágyának.
Adela Cojab elmondta, hogy Camembert-éhsége a New York-i Egyetem első évében, 2018 tavaszán kezdődött, amikor szinte naponta falta a legolcsóbb fehér cheddar -és és parmezántömböket, amiket csak talált.
„Ez volt az egyetlen dolog, amitől valamennyire egésznek éreztem magam" - tette hozzá Cojab, aki hetente 5,5 tömb sajtot fogyasztott el, a sós parmezán chipsekkel együtt, amelyeket a kamrájában tárolt. Salátakészítéssel is próbálkozott, de valójában akkor is csak tömbsajtot evett némi salátával.
„Azt mondogattam magamnak, hogy gazdaságos döntést hozok, ha saláta helyett csak sajtot veszek. Így racionalizálják a függők a döntéseiket" - mondta utólag.
Dr. Neal Barnard, a „Sajtcsapda” szerzője és a George Washington Egyetem Orvosi Karának adjunktus professzora elmagyarázta, hogy a Cojabhoz hasonló emberek sajtfüggővé válnak az ételben lévő magas zsír- és sókoncentráció, valamint a kazein nevű fehérje miatt, ami „enyhén függővé teheti az embereket”.
„A sajt ópiát vegyi anyagokat tartalmaz, amelyek ugyanazokhoz az agyi receptorokhoz kapcsolódnak, mint a fentanil vagy bármely más kábítószer” - mondta, hozzátéve, hogy a sajtban lévő kazein magas koncentrációja miatt egyesek a sajtot "tejipari cracknek" is nevezik.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK