Narancs
A narancs sokféleképp élvezhető: préselt gyümölcsléként, magában és desszertek összetevőjeként is fogyaszthatjuk. A 400 különböző fajta közül ráadásul csak 15-öt termesztenek kereskedelmi forgalomban. Megkülönböztetünk keserű és édes fajtákat, mint például a szőke, vér- és félvér narancsok. A gyümölcsök eredetileg Délkelet-Ázsiából származnak, a mandarin és a grapefruit keresztezéséből. Ha megeszünk egy narancsot, azzal már be is vittük a napi C-vitamin szükségletünk 50 százalékát.
Mandarin
A mandarin kisebb és édesebb, mint a narancs. Különlegesség ezzel a nemzetséggel kapcsolatban az, hogy képes fajokon átívelni. Ez azt jelenti, hogy számtalan fajta, mint például a klementin, amely a a mandarin és a keserű narancs kereszteződésének eredménye. Népszerű választás, mivel nincs magja, és felhasználható például a gyümölcsös tiramisuban.
Citrom
Egy harapás a citromba, és összefacsarodik a szánk. Igen, a citrusfélék íze savanyú, de a konyhában nélkülözhetetlenek! Milyen is lenne a citromos sütemény a citrom leve és héja nélkül? A ma ismert gyümölcs a citrom és a keserű narancs keresztezésének eredménye. És tudtad? Botanikai értelemben a citrusfélék valójában bogyók, mert több magot tartalmaznak a gyümölcshúsban.
Grapefruit
A rózsaszínű, fényes gyümölcshús harapásra csábít. De vigyázat: míg más citrusfélék inkább édesek vagy savanyúak, a grapefruit íze keserű.. Egyébként: a név kitalált
az angol „grape” (szőlő) és „fruit” (gyümölcs) szavakból áll, és arra utal, hogyan a gyümölcs fürtökben nő, akár a szőlő.
OLVASS TOVÁBB!
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Mennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
GASZTROFűszerek a világ színpadán: Ízkultúrák és kulináris innovációk a globális konyhában
A gasztronómia világa mindig is egy változásokkal és újításokkal teli terület volt, ahol a hagyományos ízek és modern kreativitás ta...
GASZTROLaktató és finom szendvicsek a nap bármely szakában
Talán kevesen gondolnák, de egy jó szendvics nagyon komoly személyes élmény lehet. A 70-es, 80-as években járunk, amikor az iskolai jelme...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK