Szabó Anna
Narancs
A narancs sokféleképp élvezhető: préselt gyümölcsléként, magában és desszertek összetevőjeként is fogyaszthatjuk. A 400 különböző fajta közül ráadásul csak 15-öt termesztenek kereskedelmi forgalomban. Megkülönböztetünk keserű és édes fajtákat, mint például a szőke, vér- és félvér narancsok. A gyümölcsök eredetileg Délkelet-Ázsiából származnak, a mandarin és a grapefruit keresztezéséből. Ha megeszünk egy narancsot, azzal már be is vittük a napi C-vitamin szükségletünk 50 százalékát.
Mandarin
A mandarin kisebb és édesebb, mint a narancs. Különlegesség ezzel a nemzetséggel kapcsolatban az, hogy képes fajokon átívelni. Ez azt jelenti, hogy számtalan fajta, mint például a klementin, amely a a mandarin és a keserű narancs kereszteződésének eredménye. Népszerű választás, mivel nincs magja, és felhasználható például a gyümölcsös tiramisuban.
Citrom
Egy harapás a citromba, és összefacsarodik a szánk. Igen, a citrusfélék íze savanyú, de a konyhában nélkülözhetetlenek! Milyen is lenne a citromos sütemény a citrom leve és héja nélkül? A ma ismert gyümölcs a citrom és a keserű narancs keresztezésének eredménye. És tudtad? Botanikai értelemben a citrusfélék valójában bogyók, mert több magot tartalmaznak a gyümölcshúsban.
Grapefruit
A rózsaszínű, fényes gyümölcshús harapásra csábít. De vigyázat: míg más citrusfélék inkább édesek vagy savanyúak, a grapefruit íze keserű.. Egyébként: a név kitalált
az angol „grape” (szőlő) és „fruit” (gyümölcs) szavakból áll, és arra utal, hogyan a gyümölcs fürtökben nő, akár a szőlő.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK