.
Krumplis pogácsa
Hozzávalók
50 dkg héjában főtt krumpli
70 dkg liszt
30 dkg margarin
1,5 dl tej
5 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
2 teáskanál só
2 tojás + 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
A langyos tejbe tedd bele a cukrot és a szétmorzsolt élesztőt. A még langyos főtt krumplit keverd el 25 dkg margarinnal, add hozzá a megkelt élesztőt, a lisztet és a tojásokat, majd a sót is. Gyúrd össze jó alaposan és hagyd kelni. Közben melegítsd elő a sütőt 200°C-ra.
Ha megkelt a tészta, nyújtsd ki 2 cm vastagra, kend meg olvasztott margarinnal és jöhet a hajtogatás: alulról felfelé, fentről rá, és két oldalról befelé, így egy réteges téglalapot kapsz.
Takard le és pihentesd a tésztát egy jó negyedórán át, ezalatt szépen megnő.
Ismét hajtogasd át az előbbiek szerint, majd nyújtsd ki 2 cm vastagra és csíkozd be a tetejét.
Szaggasd ki és ültesd őket sütőpapíros tepsire. Kend meg a tetejüket felvert tojással és süsd kb. 15 percig úgy, hogy 5 perc után vedd lejjebb a hőfokot 180°C-ra.
OLVASS TOVÁBB!
5 szemérmetlenül gusztusos és finom sajtétel - Nem fogsz bennük csalódni!
Kevés olyan ember van, aki nem szereti a sajtot, de ha elolvassa ezeket a különleges recepteket, meg van rá az esély, hogy mostantól az is ...
GASZTRO3 szuper ízletes pizza az alternatív táplálkozás kedvelőinek - Próbáld ki, nem fogod megbánni
Szereted a zöldségeket, ugyanakkor úgy érzed, hogy valami másra, minőségibbre vágysz? Emellett szeretnél egészségtudatosan és glutén...
GASZTROSajtos, baconos burgonya - Egyszerű és finom!
Ha valami egyszerű fogást keresel, akkor a lehető legjobb helyen jársz. Íme, egy nagyon könnyű recept, melyhez főként burgonyára, sajtr...
8 trükk, amivel ellenőrizheted az élelmiszereket, mielőtt elfogyasztod
A rossz minőségű ételek nem csupán rossz ízűek, hanem egészségügyi problémákat is okozhatnak, ezért is rendkívül fontos, hogy megv...
GASZTRO5 felbecsülhetetlen értékű konyhai trükk, ami jelentősen megkönnyíti a dolgodat
A sütést-főzést, a konyhai teendőket jobb minél hamarabb letudni, nemde? Ehhez hoztunk most 10 olyan konyhai trükköt, melyre talán nem i...
GASZTRO5 rendkívül egyszerű desszert bögrében - Néhány perc alatt kész!
Nem csak azért jó bögrében sütni, mert nem tudsz felfalni egy tepsi süteményt egy ültő helyedben, hanem azért is, mert a tálalása is ...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK