GASZTRO

Könnyű és szexi - Vörös bársony puding

Szerző:
Szabó Anna
Nem kell ahhoz különleges alkalom, hogy meglepd a párodat valami valami igazán különleges és ínycsiklandó desszerttel. Itt a megoldás, ha valami mennyeit akarsz készíteni!

Így készítsd

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra
  2. Zsírozz ki, majd enyhén lisztezz ki egy 80 centis tortaformát
  3. A vörös bársony torta keveréket 240 ml vízzel, 175 ml olajjal és 3 nagyobb tojással keverd alacsony fokon lágyra
  4. Kapcsolj közepes erősségre, keverd így két percig
  5. A tésztát öntsd a formába és mehet a sütőbe 24-29 percre, tűpróbáig süsd!
  6. Hagyd kb. 15 percig hűlni, majd távolítsd el a formát, hogy teljesen kihűljön a tészta


Eközben:

 

  1. 225 gr krémsajtot 60 gr porcukorral keverj selymesre
  2. Adj hozzá 250 ml tejet és 1 csomag vaníliás pudingport és keverd tovább
  3. Egy másik tálban verj fel 960 gr habtejszínt 2 teáskanál vanília kivonattal, 50 gr cukorral
  4. Fogj egy kis tálat és morzsolj egy keveset a kihűlt tésztából az aljára
  5. Rétegezd rá a krémsajtos pudingos krémet
  6. Kanalazd rá a habtejszínes réteget
  7. Ismételd, amíg a tálat fel nem töltöd, a legtetején a habtejszínes krém legyen
  8. Szórd meg pekándióval és cukor szívekkel vagy bármilyen neked tetsző dekorcukorkával, díszítéssel
  9. Fogyasztás előtt 2 óráig tartsd a hűtőben

 

konyhafortélyok gasztro recept puding desszert
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL