Szabó Anna
Tökszuper ételek
A nagydobosi sütőtök, a hokkaido tök és a kanadai sütőtök is superfoodnak számítanak, úgyhogy bevethetők a téli vitaminraktárak feltöltéséhez is a színterápiás hatásuk mellett. Igazán sokoldalúak: magukban, levesként, köretként (vagy köret-extrásítóként, ha krumplipüréhez keverjük), szendvicskrémként, mártogatósként és sütik alapanyagaként is csodás dolgokat lehet kihozni belőlük. A kevésbé tökpártiak mással is biztosíthatják a színélményt, akár a kedvenc üdítőjükkel is, demonstrálandó, hogy a sötét ősz nem mehet a kreativitás kárára – a klasszikus Fantás sütin túl a Halloweenes-Fantás muffin lehet az ősz legnagyobb sztárja! Mutatjuk a recepteket:
Hozzávalók
A muffintésztához:
10 db tojás
200 gramm xilit
300 gramm napraforgóolaj
350 gramm mandulaliszt
12 gramm sütőpor
A töltelékhez:
angolkrém:
10 db tojássárgája
200 gramm xilit
4 dl laktózmentes cukrozatlan tejszín
1 vaníliarúd kikapart magjai
az angolkrémből 50 grammot használunk fel a töltelékhez, amihez hozzákeverendő:
2 dl Fanta Narancs zero
100 gramm laktózmentes mascarpone
2 dl laktózmentes cukrozatlan tejszínhab
5 gramm zselatin
¼ dl víz
A dekorációhoz:
500 gramm laktózmentes vaj
500 gramm angolkrém
narancssárga ételfesték
Elkészítés
A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét habbá verjük a xilit 1/3-ával.
A tojássárgáját kikeverjük a maradék xilittel, és mikor már habos, lassan hozzácsorgatjuk az olajat. A száraz anyagokat összemérjük és kicsi adagokban a sárgájás részhez keverjük. Végül a fehérjehabot is - kis részletekben, nagyon óvatosan - hozzáforgatjuk a masszához.
A nyers tésztát muffin sütőformákba adagoljuk, és előmelegített sütőben,165 fokon 15-20 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
Amíg a muffinok sülnek, elkészítjük az angolkrémet. Ehhez a hozzávalókat egy hőálló tálba mérjük, és gőz fölött főzzük, besűrítjük.
A muffinkrém elkészítéséhez a zselatint a vízbe áztatjuk, hogy megduzzadjon. A tejszínt felverjük habbá. A többi hozzávalót egy keverőtálban összekeverjük, a zselatint felmelegítjük, hogy felolvadjon, és ezt is a krémhez adjuk. Végül a felvert tejszínhabot hozzáforgatjuk a keverékhez.
Míg a muffinok kihűlnek és a krém szilárdul, elkészítjük a díszítőkrémet. Ehhez egy keverőtálba mérjük a hozzávalókat, és kézi robotgéppel magas fokozaton könnyed habosra keverjük.
Miután az aljak kihűltek, egy hegyes késsel kivágjuk a közepüket, és egy kis kúpot vágunk ki belőlük. Ennek a helyére töltjük a krémet egy kiskanállal, végül a tésztakúpokat fordítva ráhelyezzük a krémre.
A díszítőkrémet egy csillagcsöves nyomózsákba szedjük, és függőlegesen tartva a zsákot, a tésztakúp köré nyomjuk.
A Halloweeni Fantás mindenmentes Muffin receptet a Cake Shop Healthy bocsátotta rendelkezésünkre.
OLVASS TOVÁBB!
Új korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
Krumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
GASZTROBienvenidos a México - Avagy a legfantasztikusabb mexikói ételek
Mexikó kulináris világa igen híres tradicionális ételeiről. A mexikói ételek egyszerűek és egyben nagyszerűek is! Mi jut egyből esz...
GASZTROFlan - mexikói puding - Egyszerű és könnyed desszert
A Flan egy tradicionális mexikói desszert, melynek számos verziója van. Ennek a receptnek előnye, az egyszerűsége, ezért, ha még soha ne...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK