Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Nemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül

Szerző:
Szabó Anna
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden tájáról!

Granita

A szicíliai jégkrémtál granita cukorból és citrom- vagy gyümölcslével készül, és hagyományosan reggelire fogyasztják brióssal együtt.
Tipikusnak mondható a citromos íz, valamint a kávé, a bogyós gyümölcsök, a mandula és a pisztácia.

Bingsu

A bingsu koreai fagylalt sűrített tejből készült, édes vörösbabpasztával és gyümölcsökkel vagy vagy rizspogácsadarabkákkal díszítik. Ez utóbbi népszerű változatot Patbingsu néven emlegetik.

Kakigori

Ez a japán kreáció már a 10. század óta létezik. Hasonló állagú mint a bingsu. A lekapart fagylalt - amely a Kakigori szó szerinti fordítása - sziruppal ízesített, a tetején friss gyümölcs vagy édes azuki bab van.

Raspado

A mexikói desszert neve a spanyol "raspar" (reszelni, kaparni) igéből származik. A reszelt jégkrém tetejére színes szirupok és friss gyümölcsök kerülnek. Népszerű ízei a lime, az ananász, a citrom és a narancs.

Shaved ice

Ez a hawaii specialitás hójégből áll, amelyet színes sziruppal tálalnak többféle szivárványos megjelenéssel. A borotvált jég a Kakigoriból származik, amelyet a 19. században került a szigetre a japán bevándorlók által. 

fagyi nemzetközi világ körül
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL