.
Hozzávalók
- 4 tojás
- 100 g cukor vagy édesítő
- 400 ml tej
- 100 g étcsokoládé
- 100 g őrölt dió
- 1 evőkanál zselatin
Elkészítés
Tedd a zselatint egy edénybe, önts hozzá egy kis vizet, majd vízfürdő felett alaposan keverd el. Keverd habosra a tojások sárgáját és a cukrot, a tejet pedig forrald fel. Hagyd kihűlni, majd óvatosan add hozzá a tojásos keveréket, és gondosan keverd össze. Tedd vissza a tűzre, és addig melegítsd, míg be nem sűrűsödik (ne hagyd felforrni). Egy reszelő segítségével reszeld le a csokoládét, majd add a keverékhez, és addig keverd, amíg teljesen el nem olvad benne. Keverd hozzá a zselatint és a diót, tedd desszertes poharakba, és rakd a hűtőbe éjszakára.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK