Milyen módon fokozható az ízélmény?
A sütők ezerfélék lehetnek, ez tény. Viszont egy biztos. Minél egyenletesebb a hőeloszlás, annál biztosabb a siker. A régi tűzhelyek alapvető gyengeségének számított a helytelen hőkezelés. Így fordulhatott elő, hogy ki kellett ismerni őket, magyarán egy-két odaégetés után kiderült, hogy hova érdemes rakni a tepsit, milyen szögben sül meg a legjobban a hús vagy a sütemény. Nagyanyáink ezt úgy magyarázták, hogy mindennek lelke van. S ez igaz is, de ellentétben az ősi sütési megoldásokkal, a régi tűzhelyek hibája annyi volt, hogy pusztán kialakítás terén nem stimmeltek. Na ez az a luxus, ami a mai, rohanó világban nem kivitelezhető. Jóformán elképzelhetetlen, hogy azzal induljon a sütővel közös élet, hogy az első tíz alkalom csupán a próbálkozásról, a centiméterek kitalálásáról szóljon. Ez tényleg nonszensz! Annál is inkább, mert abba belegondolni sem érdemes, hogy mindez milyen fokú energiapocsékolással egyenlő. Ráadásul az erősen megégett vagy éppen át nem sült fogások a kukában végezhetik, ami újfent nem egy gazdaságos fordulat.
Vagyis célszerű a minél modernebb megoldásokra voksolni. A légkeveréses variációk méltán örvendenek óriási népszerűségnek. Az alul-felül sütéssel ellentétben egészen máshogy cirkulál a hő, ennek megfelelően a sütési élmény is teljesen más. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a villanytűzhelyek egyenletesebben teljesítenek, mint a gázos típusok. Ez sokszor nem magán a berendezésen múlik, hanem a gáznyomáson, amivel évek óta előfordulhatnak problémák.
Kifizetődő taktika a főzést és a sütést különválasztani?
Sokan ragaszkodnak a gázhoz, mint energiaforráshoz, többek között azért, mert rendelkezésre áll, be van kötve, a villanyhálózat bővítése ezzel szemben nem kivitelezhető. Régi házak esetében ez egy tipikus forgatókönyvnek mondható. Viszont még így sem feltétlenül kell lemondani például az indukciós főzőlap előnyeiről, vagy a villanytűzhely pozitívumairól. Ugyanis kombinált tűzhelyek is léteznek, ahol a főzés villannyal, a sütés pedig gázzal üzemel. De akár a gáztűzhely mellé beszerezhető egy kisebb indukciós főzőlap, amivel tényleg csúcsra járatható a főzés élménye. Miközben az energiatakarékosság is borítékolható a használat perceiben.
Sok esetben a hely szűke az, ami befolyásolja a sütő milyenségét. Amikor a paraméterek adottak, akkor nyilván nem marad más, mint a maradéktalan alkalmazkodás. Ellenben az egyedi igények figyelése mindenkor elsőbbséget élvez. Mert igen, van különbség sütő és sütő között és van érzékelhető ízeltérés ennek megfelelően a bennük elkészülő fogások között is.
OLVASS TOVÁBB!
15 dolog, melynek feltétlenül kell lennie az otthonodban, ha boldog életet akarsz élni
Akár hiszed, akár nem, a tudomány is bebizonyította, hogy bizonyos dolgok jobban vonzzák a jó hangulatot, mint mások. Íme, 15 elem az ott...
FÉSZEK12 dolog, ami rákot okoz - Távolítsd el őket a hálószobádból!
Számos táplálkozási szakértő azt javasolja, hogy egyél bio élelmiszert, sok gyümölcsöt és zöldséget, emellett igyál sok vizet és ...
FÉSZEK7 Feng shui alapszabály a harmonikus otthonért
A Feng Shui szerint az ember életében csak akkor lehet teljes az összhang, ha a környezetét is rendjen tartja. Íme tehát a 7 legfontosabb ...
8 egyszerű módszer, hogy bevonzd a pénzt Feng Shui használatával
A Feng Shui egy ősi kínai művészet és tudomány, melyet több mint 3000 évvel ezelőtt fejlesztettek ki. Úgy tervezték, hogy elősegítse...
FÉSZEK7 Feng Shui tipp a tavaszi nagytakarítás tükrében - Tisztítsd meg otthonodat és az egész életedet
Tavasz a virágzás és a csírázás időszaka, ezért a legjobb módja annak, hogy alapos takarítást végezz magad körül. A hagyományos k...
FÉSZEK10 feng shui kellék a jólétért - Használj feng shui dekorációt, hogy bevonzd a gazdagság energiáját!
A feng shuit a jólét bármilyen formájának eléréséhez felhasználhatod. Az alábbi listában az anyagi jólétre helyezzük a hangsúlyt, ...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK