Milyen módon fokozható az ízélmény?
A sütők ezerfélék lehetnek, ez tény. Viszont egy biztos. Minél egyenletesebb a hőeloszlás, annál biztosabb a siker. A régi tűzhelyek alapvető gyengeségének számított a helytelen hőkezelés. Így fordulhatott elő, hogy ki kellett ismerni őket, magyarán egy-két odaégetés után kiderült, hogy hova érdemes rakni a tepsit, milyen szögben sül meg a legjobban a hús vagy a sütemény. Nagyanyáink ezt úgy magyarázták, hogy mindennek lelke van. S ez igaz is, de ellentétben az ősi sütési megoldásokkal, a régi tűzhelyek hibája annyi volt, hogy pusztán kialakítás terén nem stimmeltek. Na ez az a luxus, ami a mai, rohanó világban nem kivitelezhető. Jóformán elképzelhetetlen, hogy azzal induljon a sütővel közös élet, hogy az első tíz alkalom csupán a próbálkozásról, a centiméterek kitalálásáról szóljon. Ez tényleg nonszensz! Annál is inkább, mert abba belegondolni sem érdemes, hogy mindez milyen fokú energiapocsékolással egyenlő. Ráadásul az erősen megégett vagy éppen át nem sült fogások a kukában végezhetik, ami újfent nem egy gazdaságos fordulat.
Vagyis célszerű a minél modernebb megoldásokra voksolni. A légkeveréses variációk méltán örvendenek óriási népszerűségnek. Az alul-felül sütéssel ellentétben egészen máshogy cirkulál a hő, ennek megfelelően a sütési élmény is teljesen más. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a villanytűzhelyek egyenletesebben teljesítenek, mint a gázos típusok. Ez sokszor nem magán a berendezésen múlik, hanem a gáznyomáson, amivel évek óta előfordulhatnak problémák.
Kifizetődő taktika a főzést és a sütést különválasztani?
Sokan ragaszkodnak a gázhoz, mint energiaforráshoz, többek között azért, mert rendelkezésre áll, be van kötve, a villanyhálózat bővítése ezzel szemben nem kivitelezhető. Régi házak esetében ez egy tipikus forgatókönyvnek mondható. Viszont még így sem feltétlenül kell lemondani például az indukciós főzőlap előnyeiről, vagy a villanytűzhely pozitívumairól. Ugyanis kombinált tűzhelyek is léteznek, ahol a főzés villannyal, a sütés pedig gázzal üzemel. De akár a gáztűzhely mellé beszerezhető egy kisebb indukciós főzőlap, amivel tényleg csúcsra járatható a főzés élménye. Miközben az energiatakarékosság is borítékolható a használat perceiben.
Sok esetben a hely szűke az, ami befolyásolja a sütő milyenségét. Amikor a paraméterek adottak, akkor nyilván nem marad más, mint a maradéktalan alkalmazkodás. Ellenben az egyedi igények figyelése mindenkor elsőbbséget élvez. Mert igen, van különbség sütő és sütő között és van érzékelhető ízeltérés ennek megfelelően a bennük elkészülő fogások között is.
OLVASS TOVÁBB!
Az ideális hálószobai szőnyeg kiválasztása
A hálószoba a pihenés szentélyeként szolgál, a kényelemnek pedig nélkülözhetetlen része a megfelelő szőnyeg kiválasztása. Szerencs...
FÉSZEK7 tipp, ami segíthet a legjobb ár-érték arányt megtalálni lakásunk felújításához
A lakásfelújítás bizony embert próbáló feladat, de ha minden simán megy, akkor persze a végeredmény egy megújult és modern otthon....
FÉSZEK5 újévi fogadalom az otthonoddal kapcsolatban, amit biztosan teljesíteni akarsz
Minden évben listát készítünk a fogadalmainkról, az új terveinkről és céljainkról. És minden évben, pár héttel szilveszter után s...
Karácsonyi divat - csakis kifinomult ízlésűeknek ajánlott
Egyre ritkább a fehér karácsony… Viszont az otthonokba beszállingóznak a hópehely dekorációk, melyekkel megidézhetjük gyerekkorunk me...
FÉSZEKHogyan védhetjük meg fabútorainkat az idő okozta amortizációtól?
Habár a modern bútorgyártási technológiák térhódítása következtében időszakosan olykor háttérbe szorulnak az aktuális lakberendez...
FÉSZEK8 feng shui tipp, ami teljesen megváltoztatja az otthonod energiáit
Ki ne szeretne pozitív energiával feltöltött lakásban élni, és pozitív gondolkodásmódot kialakítani? Ha hiszed, ha nem, könnyedén me...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK