Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
FÉSZEK

Nem mindegy, milyen növény van a lakásban - Íme, a jó és rossz növények a feng-shui szerint

Szerző:
Szabó Anna
Azon túl, hogy a növények szép dekorációk, „meghívják” a természete energiáját az otthonodba. A Feng-shui alapelvei szerint a növények képesek táplálni és gyógyítani az energiáidat. Ha olyan növényt szeretnél, mely a jó energiákért felelős, akkor vannak bizonyos iránymutatások, amiket jó, ha betartasz.

Növények és a Feng-Shui

Az élő szobanövényekkel való díszítés megerősíti az egyik jelentős Feng-Shui elem, a Fa energiáját. A Fa elem a növekedés és a cselekvés létfontosságú energiáit hordozza magában, továbbá inspirál az együttérzésre, a kedvességre és a rugalmasságra. Ezentúl a zöld szín, minden árnyalatban a gyógyításra asszociál. Nincsenek feltétlenül jó vagy rossz feng-shui növények. A kulcs, hogy lásd a kettő között az összekapcsolódást. Ez azt jelenti, hogy vannak bizonyos növények, amelyek jobban ajánlottak a Feng-shui elvei szerint, hiszen alapjában jó energiákat biztosítanak.

(Boston páfrány)

A legjobb Feng-shui növények

A legtöbb növény tökéletes a Feng-shui szempontjából egészen addig, amíg gondosan ápolják őket. A lágy, kerek levelű növények a legjobbak, ezek elősegítik az energiaáramlást.

Íme, néhány példa: 

Areca-pálma: Ez egy remek növény a levegő megtisztítására. Képes nagyobbra nőni minden szobanövénynél, és nagyon cuki levelei vannak. Fényre van szüksége, ezért a világos helyeket kedveli.

Boston páfrány: Könnyű gondozni beltérben, mindaddig, amíg elegendő fény van bent. A kisebb verziója tökéletes a kicsi helyekre, vagy fellógatva a falra.

Anyós nyelv: A kígyó virágként is ismeretes anyósnyelv remek növény a kezdők számára. Annak ellenére, hogy hegyesek a levelei, védelmező energiával rendelkezik.

Jáde: Köralakú leveleivel pénzhozó növényként is azonosított. 

Szerencse bambusz: A bambusz a növekedést és az alkalmazkodóképességet képviseli. A Feng-shui szerint a rajta lévő „csavarok” számának szimbolikus jelentése van. Ha például két csavar van rajta, akkor a szerelem területén történik változás, ha három csavar, akkor pedig boldogság téren. 

Arany pothos: Ezt a növényt nagyon könnyű gondozni és táplálni. Gyorsan nő, és nagyon aranyosak a szív alakú levelei. Tökéletes növény a levegő tisztítására.

(Jáde)

Kihívást jelentő Feng-shui növények

A Feng-shuiban létezik egy fogalom, a sha qi, vagyis az éles energia. Ez akkor van jelen, amikor az éles tárgyakból származó energiák a testedre irányulnak, és ezzel kimerítik a személyes energiáidat. Ezért a legjobb, ha kerülöd a szúrós, tüskés növényeket, mint pl. a kaktuszt, ha jó energiákat szeretnél az otthonodban. 

Továbbá egy haldokló, elhanyagolt növény szintén képes negatív energiákat okozni. Tehát, mielőtt bármilyen növényt haza vinnél, bizonyosodj meg róla, hogy megfelelő-e a környezet számára, hogy minél tovább egészséges maradjon. Arról már ne is beszéljünk, hogy igyekezz minél hamarabb eltávolítani a növény elszáradt, holt részeit.

Végezetül pedig, műnövényekkel, művirágokkal dekorálni az otthonodat nem valami okos dolog. Maximum nagyon jó minőségű műnövényekkel érdemes dekorálni, ha mindenképpen ragaszkodsz hozzá. Fontos, hogy úgy nézzen ki, mintha igazi lenne, és csak akkor derüljön ki, hogy mű, ha megérinted őket.

(Arany pothos)

A növények és a Bauga

A legegyszerűbb módja, hogy megfelelő növényt találj magadnak, ha elhelyezed őket egy hagyományos bagua térképen. A bagua valójában az otthonod feng-shui térképe, amely megmutatja, hogy melyik helyiség melyik életterülethez kapcsolódik. Íme, egy rövid szemléltetés az összes bagua-területről, és arról, hogy adott szobanövény hogyan javíthatja a terület energiáját.


pinterest.com


Család (Zhen): Az ezen a bagua- területen lévő szobanövények elősegíthetik a növekedést és támogatást nyújthatnak a családi életben. A növények hozzájárulhatnak ahhoz, hogy mozgásba hozzák az energiákat, ha valahol elakadás van, vagy lelassulás van. 

Vagyon (Xun): A vagyon területén elhelyezett szobanövény meghozhatja a növekedést, és az anyagi jólétet. 

Egészség (Tai Qui): Ha az egészségednek egy kis extra támogatásra lenne szüksége, akkor az otthonod középső részén elhelyezett növény elősegítheti a gyógyulást az élet minden területén. 

Segítőkész emberek (Quian): Néha nehezünkre esik segítséget kérni. A segítőkész emberek területén elhelyezett növény aktiválhatja az energiákat, hogy merj támogatást kérni, amikor és ahol leginkább szüksége van rá.

Gyerekek (Dui): A gyermekek területén található növények elősegíthetik minden utód vagy projekt növekedését. Ha gondjaid vannak a dolgok befejezésével, akkor szintén ezen a területen érdemes elhelyezni egy szép szobanövényt.

Tudás (Gen): Egy szobanövény a tudás területén segít fejleszteni az önismeretedet, a tudásodat és a kreativitásodat. 

Siker és hírnév (Li): Ha szeretnél ismertté válni, akkor helyezz egy növényt a hírnév területen, ami a tűz eszközével meghozza a várt sikert és hírnevedet a világban. 

Karrier (Kan): A növények a karrier területen meghozhatják a növekedést és fejlődést a munkahelyeden, vagy vállalkozásodban. Ráadásul egy újabb lökést ad a bölcsesség felé.

Partnerkapcsolat (Kun): Növények a partnerkapcsolat területen rugalmasságot és kedvességet hoznak a kapcsolatba.


 

fengshui feng shui otthon otthontippek szobanövény növény
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL