FÉSZEK

Íme, a 8 legjobb növény a tisztább levegőért – A feng shui szerint

A feng shui és a növények szorosan összekapcsolódnak. A szobanövények tartása egy nagyon jó módszer arra, hogy segítsd az otthonodban az energia áramlását, emellett még a lakásod levegőjét is frissebbé teheted.

A növények levegőminőségre gyakorolt pozitív hatása tudományosan igazolt. 1989-ben a NASA végzett egy kutatást, melyben azt vizsgálták, valóban képesek-e a szobanövények tisztábbá tenni a levegőt. Ha visszatekintünk a történelemben, láthatjuk, hogy az emberek sokáig a természethez közel éltek, a lakáskultúra csak később kezdett el fejlődni, egyre inkább eltávolítva minket a természetes környezetünktől, messze a növényektől és a friss levegőtől. De szerencsére a szobanövények segíthetnek! Eltávolítják a káros toxinokat a levegőből, és természetes csi-t (azaz éltető energiát) hoznak otthonainkba. Összegyűjtöttünk egy listát a kedvenc növényeinkről, melyek jó szolgálatot tesznek nekünk. Lássuk őket!

Tipp: Ezek a növények többnyire nedves talajt igényelnek, de fontos odafigyelni arra is, hogy ne öntözzük túl őket, ez ugyanis a gyökerek rothadásához vezet.
 

5. Gerbera

A gerbera a barátságos, tágra nyílt virágairól híres. Cserepes növény, ami javítja a levegő minőségét. A virág vidám hangulatot áraszt magából, ami pozitív energiát gerjeszt a helyiségben. A feng shui szerint a virágok képesek feloldani, felszabadítani azt, ami valahol megragadt, visszamaradt, a fejlődést akadályozza. A növény színét aszerint válaszd meg, hogy éppen milyen energiát szeretnél bevonzani az életedbe. Ha ez szenvedély, inspiráció, akkor a vörös a jó választás. A sárga egészséget és biztonságot jelképez, a rózsaszín önmagunk szeretetére ösztönöz, a lila pedig a bőség szimbóluma.

Fényigény: erős, szűrt fény

Vízigény: tartsd talaját nedvesen, de kerüld a túlöntözést
 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL