FÉSZEK

Íme, a 8 legjobb növény a tisztább levegőért – A feng shui szerint

A feng shui és a növények szorosan összekapcsolódnak. A szobanövények tartása egy nagyon jó módszer arra, hogy segítsd az otthonodban az energia áramlását, emellett még a lakásod levegőjét is frissebbé teheted.

A növények levegőminőségre gyakorolt pozitív hatása tudományosan igazolt. 1989-ben a NASA végzett egy kutatást, melyben azt vizsgálták, valóban képesek-e a szobanövények tisztábbá tenni a levegőt. Ha visszatekintünk a történelemben, láthatjuk, hogy az emberek sokáig a természethez közel éltek, a lakáskultúra csak később kezdett el fejlődni, egyre inkább eltávolítva minket a természetes környezetünktől, messze a növényektől és a friss levegőtől. De szerencsére a szobanövények segíthetnek! Eltávolítják a káros toxinokat a levegőből, és természetes csi-t (azaz éltető energiát) hoznak otthonainkba. Összegyűjtöttünk egy listát a kedvenc növényeinkről, melyek jó szolgálatot tesznek nekünk. Lássuk őket!

Tipp: Ezek a növények többnyire nedves talajt igényelnek, de fontos odafigyelni arra is, hogy ne öntözzük túl őket, ez ugyanis a gyökerek rothadásához vezet.
 

3. Lantlevelű fikusz (Ficus lyrata)

Manapság rendkívül népszerű növény, de elég kényes, így jól gondold át a választásodat! Kiváló példája annak, hogy a növények türelemre, kedvességre és önfeláldozásra nevelik az embert. Csakúgy, mint neked is, napfényre, vízre és a kedvenc sorozatára van szüksége. Ha úgy érzed, kicsit több időt kellene fordítanod magadra, érdemes ezt a növény a Tudás (Gen) területre helyezned az otthonodban.

Fényigény: szűrt fény vagy teljes napfény

Vízigény: tartsd a talajt nedvesen, de kerüld a túlöntözést
 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL