FÉSZEK

DIY ombre falak, melyek varázslatos paradicsommá alakítják a szobát - Tedd bele a személyiségedet!

Az ombre trend továbbra is tartja magát, ráadásul a klasszikus művészi alkotásokon felül már a szobák falain is megjelent. Miért? Mert időtlen szépségével folyamatosan elbűvöl minket, és pontosan erre van szükséged, ha megfizethető módot keresel arra, hogy dámai hangulattal töltsd meg a kedvenc szobádat, és belecsempészd a saját személyiségedet is.

Lehet, hogy elgondolkodtál már azon, milyen is az az ombre fal. Alapvetően ez csak annyit jelent, hogy a festés egy adott színnel kezdődik, majd fokozatosan átmegy egy másik színbe, így jön létre ez a kicsit nedves, álomszerű hatás.


Nehéznek tűnik, de ne aggódj, nem olyan bonyolult tökéletesíteni a technikát, mint gondolnád. A legfontosabb dolog a falak és a festékek előkészítése, ezt még azelőtt végezd el, hogy az átmenetes effektuson kezdenél dolgozni. Ha a festékek már a falon lesznek, akkor állhatsz majd neki a színek összedolgozásának egy száraz ecsettel.


Ezekre lesz szükséged


Először is válassz ki három színt. (Egy átlagos méretű hálószobához mindegyikből egy 5 literes kiszerelést.) Továbbá szükséged lesz mérőszalagra, festőhengerre, festéktálra és alátétre, továbbá egy széles festőecsetre. 


Így kezdj neki


Töröld le a falat, mielőtt neki látnál, így sokkal egyenletesebb lesz a végeredmény. Fesd ki az egész szobát a legvilágosabb kiválasztott színnel, és hagyd megszáradni a festéket.  Ezután oszd a falat három egyforma részre. Az elképesztő hatás érdekében mérj ki 3 egyenlő részt a falra, és ceruzával jelöld meg. Felülre kerül majd a legvilágosabb festék, alulra a legsötétebb, középre pedig a harmadik szín. Miután kifestetted az egész szobát az első festékkel, és megjelölted ceruzával a részeket, a középső harmaddal folytasd a munkát. Fesd ki a középső részt a második legvilágosabb színnel, de figyelj oda, hogy a széleinél hagyj szabadon 15 cm helyet. Miután felvitted a festéket, és még nem száradt meg, fogj egy száraz ecsetet és kb. 45°-os szögben kezdd el eldolgozni. Az alsó részt fesd ki a legsötétebb színnel. Vidd fel a festéket a legalsó részre, és hagyj 30 cm helyet a szélén.


Jöhet a keverés


Egy tiszta festékes tálban keverd össze a legvilágosabb festékedet a középső árnyalattal 50/50 arányban. Használd ezt a keveréket a kihagyott 15 cm kitöltésére. Fogj egy száraz ecsetet és ferdén tartva, gyorsan, felfelé irányuló mozdulatokkal dolgozd össze a következő színnel.


Keverd össze és dolgozd el a végső színt. Egy új tálban keverd ki a legsötétebb és a középső színt szintén 50/50 arányban. Ezzel fesd ki a kihagyott 30 cm helyet a falon, majd az előbbi módszerrel dolgozd össze a középső résszel.
Végül az egészet dolgozd össze. Folytasd a három rész eldolgozását, amíg el nem éred a kívánt átmenetes hatást.


 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL