FÉSZEK

Botanikus hálószoba a boldogság kulcsa - Díszítsd a szobádat növényekkel

A botanika tudománya magába foglal minden növényekkel kapcsolatos dolgot, a virágoktól egészen a levelekig, faágakig és -törzsekig. A botanikus díszítésű hálószobában fontos szerepet játszanak tehát a növények, hiszen friss, vibráló, élő, természetes értékeikkel felderítik a környezetet. Itt az ideje, hogy kihasználd az erejüket akár a valódi növényekkel, vagy a mintájukkal díszített elemekkel.

Segítünk az inspirációban, összegyűjtöttünk 9 hálószobát, ahol tökéletesen eltalálták a botanikus dekorálást.

Farönk éjjeli szekrény

Ha nem régigen kivágtál egy fát a kertben, ne égesd d el rögtön az egészet a kandallóban, inkább válassz ki egy vastag részt a fatörzsből és készíts belőle rusztikus éjjeliszekrényt a képen láthatóhoz hasonlóan. Nincs sok munka vele, de sok időt igényel a folyamat, úgyhogy ne várd, hogy már aznap este élvezheted az új asztalkádat.

Mielőtt elkezdenél dolgozni a farönkön, ki kell szárítanod egy meleg, védett helyen legalább egy hónapig. Ha már teljesen száraz, el kell távolítanod a fakérget. Lehetőség szerint odakint végezd ezt, mivel elég piszkos munka. Egy vésőt ékelj a fa kérge és a belső réteg közé, majd kalapáccsal üsd, amíg a kéreg le nem válik. Addig folytasd, amíg a lehető legtöbb kéregtől megszabadítottad. A folyamat nehézsége attól függ, milyen fajta fát választottál és mennyire volt száraz. 

Most következik a csiszolás. Használhatsz gépet vagy kézzel is végezheted, a lényeg, hogy addig folytasd a munkát, amíg a fa teljesen sima és repedésmentes nem lesz. Ha tapintásra egyenletesnek tűnik, söpörd le a port és a szemcséket. Ekkor festheted be a farönköt, ha szeretnéd, a festék gyártójának utasításait követve a felvitellel és a száradási idővel kapcsolatban. 

Vigyél fel két-három réteg poliuretánt, vagy más hasonló szigetelőanyagot az egész rönkre, és hagyd száradni pár napig. Ha akarod, erősíthetsz az aljára görgőket vagy lábakat, de vigyázz, hogy egyenletesen helyezd el őket. Tedd a kész éjjeliszekrényt az ágyad mellé és csodáld a saját kezed munkáját!
 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL