FÉSZEK

Botanikus hálószoba a boldogság kulcsa - Díszítsd a szobádat növényekkel

A botanika tudománya magába foglal minden növényekkel kapcsolatos dolgot, a virágoktól egészen a levelekig, faágakig és -törzsekig. A botanikus díszítésű hálószobában fontos szerepet játszanak tehát a növények, hiszen friss, vibráló, élő, természetes értékeikkel felderítik a környezetet. Itt az ideje, hogy kihasználd az erejüket akár a valódi növényekkel, vagy a mintájukkal díszített elemekkel.

Segítünk az inspirációban, összegyűjtöttünk 9 hálószobát, ahol tökéletesen eltalálták a botanikus dekorálást.

Préselt levél-lenyomat

Olyan módot keresel, mellyel nem csak a szobádat dekorálhatod, de megőrizheted a csodálatos őszi leveleket, a kertedből származó legszebb virágokat, vagy akár egy szerettedtől kapott csokor részét? Ne habozz hát lemásolni ezt az elképesztő botanikus képtárat. 

Először is gyűjts össze virágokat és leveleket. Olyan fajtákat válassz, melyek viszonylag laposak, nincsenek rajta szakadások, tökéletlenségek, és teljesen szárazak. Teríts le egy újságot vagy papírtörlőt és rendezd el a növényeket rajta úgy, hogy maradjon köztük egy kis hely. Ha egy csokrot akarsz megszárítani, a virágokat szét kell választanod egy réteggé. Fedd be őket még néhány réteg papírral, majd helyezz egy nehezéket a növények tetejére és hagyd őket pár napig száradni. 

Fújd be a leveleket és virágokat egy átlátszó akril szigetelőanyaggal, amit egyszerűen beszerezhetsz bármelyik barkácsboltban. Ez meg fogja védeni a növényeket az elszíneződéstől és a széteséstől az idő múlásával. Rendezd el piszkosfehér scrapbook papíron, ragasztóspray használatával rögzítsd őket. Keretezd be üveg képkeretbe, akaszd ki a falra és élvezd!
 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL