FÉSZEK

3+1 ötlet a mesébe illő gyerekszoba megvalósításához

Szerző:
Szabó Anna
A gyerekszoba kialakítása egy család életében igen izgalmas feladat. Egy csecsemőnél még nem ismert az egyéni ízlése, kedvenc figurái, így a saját kreativitásunkra kell hagyatkozni. Egy nagyobb gyerek esetében viszont már a gyerkőccel közösen történhet a szoba újra álmodása és egy igazi kis mesebeli kuckó kialakítása.

Képek, matricák, falfestés


A falak színe nagyban befolyásolja a gyerekszoba hangulatát. Persze tudjuk, hogy a kislányoknak barackszín, a fiúknak meg kék, de ennél azért lehetünk kreatívabbak és menőbbek! Számtalan gyerekbarát falfesték létezik, sok márka kínál elképesztő színeket, miközben a festék környezetbarát és lemosható. Ezeknek a festékeknek az előnye, hogy akkor sem történik katasztrófa, ha utódunk úgy dönt, hogy telerajzolja a falat szabadidejében. A színeket nyugodtan variálhatjuk, ha van kézügyességünk, mi magunk festhetünk motívumokat, figurákat az alapra. Ha pedig még véletlenül sem szeretnénk, hogy a bébi hielogrifák a friss festést díszítsék, akkor sokfelé beszerezhetünk falra szerelhető krétatáblát vagy fekete krétalapot. Ne fogjuk vissza a gyermek kreativitását, és ne is szidjuk le, ha alkotni szeretne, mert ezekkel a tevékenységekkel rengeteget fejlődik a kézügyessége és párhuzamosan az agya is!

Az internetre beírva a “falmatrica” szót megannyi gyártó és lehetőség tárul elénk. A gyerekkel közösen is kiválaszthatjuk a neki tetsző alakzatokat. Kis felfedezőknek javasoltak a térképek, természetbarátoknak az állatfigurák, de persze jöhet egy szuperhős teljes repertoárral is, vagy épp egy hercegnő szobájának matrica verziói.

A fali képek gyerekszobákba is felhelyezhetők, főleg a nagyobbak fogják ezeket már értékelni. Kicsit komolyabb hatásuk van, mint egy falmatricának, és persze nem is érintkeznek akkora felületen a festéssel. Egy kiskamasz már szereti, ha a szüleihez hasonló tárgyak díszítik a személyes terét.
 

hálószoba gyermek gyerekszoba lakberendezés
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL