EZOTÉRIA

Milyen állat lakozik benned valójában? - Rajzos önismereti teszt

Sokféle teszt található arról, hogy vajon milyen élőlény lelke lakozik benned, azonban ehhez a teszthez nem csak egy képet kell kiválasztanod. Szükséged lesz egy kis fantáziára és némi kézügyességre is.

Ez a teszt azért más, mint a többi képes önismereti teszt, mert az úgynevezett projektív módszeren alapul. Ennek a lényege, hogy hagyod a tudatalattidat kibontakozni. Hiába rajzolnád le magad szíved szerint egy pelyhes kiskacsának, az alkotás alatt az igazi állati éned fog a papírlapra kerülni.

Az első teendőd, hogy fogj egy lapot, vonulj el egy csendes helyiségbe. Fontos, hogy nyugodt körülmények között legyél, ne legyenek körülötted se emberek, se a TV vagy a laptop. Csak magadra koncentrálj. Az egész teszt lényege, hogy ceruzával/tollal a kezedben rajzolj egy olyan képzeletbeli állatot, amilyet csak akarsz. Lehet akár nagy karmos, vérengző fenevad, vagy egy pihe puha aranyos állatka. A lényeg, hogy azt rajzold le, ami az eszedbe jut! Szánj rá időt, ne kapkodd el. Gondold át azt is, hogy ez az állat mit eszik, hol él, mik a szokásai. Egyedül él, vagy csoportban? Vannak kölykei?
Fontos, hogy a teszt értékelését csak azután nézd meg, ha készen vagy a rajzoddal.

Az értékelés 1. Hol helyezkedik el a rajz?

Az értékelés során nagyon fontos szempont, hogy a lapon pontosan hol helyezkedik el a rajz.

• Ha a papír jobboldalán van túlsúlyban az állat, akkor hajlamos vagy a múltba tekintgetni, és ezen keseregni. Az ilyen emberek lelkében általában a negatív érzelmek vannak többségben.

• Ha az állatod feje jobb oldalon van, a jövőbe néző, tevékeny személyiség vagy.

• Ha a papír baloldalán van a rajz döntő része, akkor inkább a jövőt tervezgető, előre tekintő, és javarészt pozitív érzelmű ember vagy. Ha az állatod feje balra áll, határozatlan vagy, és hajlamos arra, hogy megrettenj, ha cselekedned kell.

• Ha inkább a papír felső részére rajzoltál, szintén a pozitív, ha az alsó részére rajzoltál, inkább a negatív érzelmek dominálnak benned. Ha a rajzod alapján megállapítottad, hogy a negatív érzelmek rabja vagy, állj meg egy percre, és gondolkodj el ezen. Negatív érzelemnek mondjuk a haragot, lehangoltságot, szorongást, féltékenységet, dühöt, agressziót, és minden olyan érzelmet, ami rossz érzéseket kelt benned. Tudnod kell, hogy minden ilyen érzelem téged rombol. A betegségek mind-mind a bennünk tomboló negatív érzelmek következményei. A betegség nem más, mint a test jelzése, segélykiáltása arról, hogy szenved a lélek.

2. Abból, hogy a papír melyik részére rajzoltad az állatodat, arra is következtethetsz, milyen az önértékelésed.

• Ha a felső részébe került a rajz, túlértékeled magad. Ez azt jelenti, hogy pozitívabban gondolkodsz magadról és a képességeidről, mint amilyen valójában vagy. Lehet, hogy udvariasnak tartod magad, pedig inkább letaposod az öreg néni lábát, mintsem, hogy magad elé engedd az ajtón. Lehet, hogy jó háziasszonynak gondolod magad, pedig a párod épp azon gondolkozik, hogy kérjen meg arra, hogy legalább azt a tányért mosd el, amiből ettél.

• Ha a papír közepén helyezkedik el a rajzod, elégedett vagy magaddal, és helytálló az önértékelésed. Tisztában vagy az erényeiddel épp úgy, mint a hiányosságaiddal, de ez utóbbiakból sem csinálsz gondot magadnak. Elfogadod és szereted magad. Gratulálunk!

• Ha a papír aljára rajzoltál, nincsen elég önbizalmad. Alulértékeled magad, úgy érzed, semmire sem vagy jó. Ráadásul bele is törődsz ebbe, vagyis lemondtál magadról. Vigyázz, minél kisebb a rajzod, és minél inkább a lap alján van, annál nagyobb szükséged van szakember segítségére.

3. Hogy néz ki az állatod?

Először is nézd meg jól. Milyen hatást kelt? Kedves? Ijesztő? Félelmetes? Aranyos? Félénk? Ez máris mind rólad beszél.

• Ha az állatod ijesztő, talán szeretnéd elijeszteni az ellenségeidet. De biztosan ellenségek azok, akiket annak gondolsz? Ha az állatod összességében bájos, kedves, megnyugodhatsz, hogy te is egy kedves, szerethető személyiség vagy.

• Milyenek a vonalak, amelyekkel rajzoltad? Erősek, határozottak, energikusak? Ha igen, büszke lehetsz, mert te is határozott, energikus ember vagy. Vagy éppen határozatlanok, alig láthatók? Ez bizony tükör neked. Kire néz az állat? Ha szembe néz, az azt jelenti: Én vagyok a középpont. Egocentrikus, kissé gyerekes, infantilis személyiségre utal. Ha a testéhez képest nagy a feje, nyilvánvalóan racionális ember vagy, úgy is mondhatnánk, észlény. Inkább az eszedre hallgatsz, mint a szívedre. A nagyfejű állatot rajzoló emberek általában nagy intellektussal bírnak.

• Ha az állatodnak nagy a füle, akkor nagy érdeklődést mutatsz mások iránt, és hajlamos vagy arra, hogy függővé tedd magad a külső információktól, vagyis befolyásolható vagy. Ha nagy a szeme, akkor még ma is kísértenek a gyerekkori félelmeid. Túl sokat aggódsz. A nagyon nyitott szem sérülékenységet jelöl, a vonalakkal besatírozott szem pedig nyugtalanságot, rossz előérzeteket, félelmet, szorongást.

 

• Ha szempillát is rajzoltál, az a nőiességedet jelöli, vagyis azt, hogy fontosnak tartod hangsúlyozni. De vigyázat, túl nagy szempillák a hiszti hírnökei! Most nézzük a száját.

• Ha fogakat rajzoltál, hajlamos vagy a szóbeli agresszióra. Ha agyarat is, akkor még agresszívabb vagy. Ha látszik az állat nyelve, hajlamos vagy a fecsegésre. Ha szépen megrajzolt ajkai vannak az állatodnak, érzelmes, és nagyon érzéki ember vagy. Az állatod lábai a támasztékok.

• Ha nincsenek lábai, azt jelenti, úgy érzed, nincs támaszod, nem érzed magad biztonságban. Az állat törzse az érzelmi és érzéki szféra. Minél nagyobb és jelentősebb a törzs, annál érzelmesebb ember vagy.

• Ha az állatnak alig van törzse, szinte a fejéből nőnek ki a lábai, akkor nem engedsz teret az érzelmeidnek. Van-e az állatodnak farka? Ha van, de lóg, az bizony negatív hozzáállásra utal. Ha balra áll, passzivitást jelöl, ha jobbra áll, aktivitást. Ha felfelé kunkorodik, akkor pozitívan állsz a döntési helyzetekhez.

• Ha az állatod arca hasonlít egy emberéhez, akkor még mindig a gyermeki tudatod irányít.

• Ha szőrös, pikkelyes az állat, vagy bármi elfedi a testét, zárkózott személyiség vagy. Ha robotszerű gépállatot rajzoltál, akkor hajlamos vagy elszakadni a természettől.

Végezetül fontos leszögezni, nincs jó rajz, vagy rossz rajz! Ez a rajz a lelked állapotáról árulkodik. Ahogyan az is, milyen nevet adtál neki, mivel táplálkozik, és hol él.

Gondold át, amit az állatodnak enni adsz, arra van kiéhezve a lelked is. Ha olyasmit adsz neki enni, ami megöli, akkor nagy baj van, nem szereted magadat eléggé. Ha olyan helyen lakik, ahol nem lakna szívesen senki, akkor szeretnéd eldugni, megbüntetni magad. De miért? Nagy kérdések ezek! Reméljük, az állatod segít majd abban, hogy jobban megismerd önmagad.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL