EZOTÉRIA

Mi a legfontosabb számodra az életben? - A Rorschach-tintafoltteszt felfedi a titkot!

Ki gondolná, hogy egy közönséges tintafolt felfedhet bármit is a személyiségünkről. Márpedig így van. A Rorschach teszt célja nem más, minthogy feltárja, hogy az ember hogyan dolgozza fel a vizuális információt. A teszt alapja az, hogy minden tintafoltban képeket fedezhetsz fel. Válaszd ki azt, amely a legjobban vonz!

Egy kis svájci faluban 1917-ben, a pszichiáter, Hermann Rorschach elkezdett kártyákra módszeresen tintát fröcsögtetni, hogy tanulmányozza az elme működését. Amikor a tintafoltokról kérdezte pácienseit, összefüggést vett észre a válaszokban a skizofréniás betegeknél, majd felállította az elméletét, miszerint a mentális egészség kiértékelhető az alapján, ahogyan valaki feldolgozza a vizuális információt.

Rorschach 10 eredeti képét 1921-ben publikálták, egy évvel a halála előtt. Miután a képek Chicagóba kerültek, népszerű személyiségtesztként gyorsan elterjedtek az Államokban. A század második felében, az olyan módszerek, mint a freudi analízis vesztettek népszerűségükből, így ez az eljárás is áltudománnyá vált. Azonban egy valami nagyon fontos: az Amerikai Pszichológiai Társaság által közzétett 2013-as tanulmány a módszert a mentális betegek diagnosztizálásában sokkal hatékonyabbnak találta, mint ahogyan azt korábban gondolták!

Nézd végig figyelmesen az alábbi képeket, és válaszd ki azt, amelyik a legjobban felhívja a figyelmedet. A tintafoltok részleteiben megtalálhatod, milyen is vagy valójában, és mi a legfontosabb számodra az életben!
 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL